Munca remote creează oportunități de joburi în IT, cu salarii de până la 4.000 de euro, comparabile cu alte țări din Europa

Un anunț din zece, pe platforma de recrutare BestJobs, este în IT, domeniu în care salariile ajung și la 4.000 de euro și nu diferă de la o regiune la alta, ci în funcție de nivelul de experiență al candidatului.

Față de ultima jumătate a anului 2020, în acest sector, salariile au înregistrat o creștere de 13,4 la sută, iar angajatorii își rafinează tot mai mult criteriile de selecție, pe măsură ce oferta salarială crește. Pe BestJobs, cei mai căutați IT-iști au titlul de Programator/ Developer/ Software Engineer sau Analist IT. Activitatea se poate desfășura remote, iar asta a dus la o creștere a ofertelor în toată țara și la o flexibilizare a căutării de candidați. 

BestJobs a analizat anunțurile de joburi din domeniul IT pentru a observa profilul candidatului ideal din punct de vedere al competențelor soft, adică al abilităților de bază, legate de personalitatea unui angajat și nu de experiența sa academică sau profesională. În această categorie se încadrează abilitățile de interacțiune, creativitate, relaționare profesională, comunicare sau adaptare în echipă.

De exemplu, o poziție entry-level pentru un programator începe de la 900 de euro net și poate ajunge la 1.500 de euro pentru unul cu experiență de nivel mediu. Cerințele angajatorilor, în termeni de competențe soft, includ bune abilități de comunicare și lucru în echipă, gestionarea bună a timpului și a sarcinilor multiple, atenția la detalii și pasiune pentru tehnologie și dezvoltare. 

Pe măsură ce nivelul de experiență crește, salariul poate ajunge și la 3.500 de euro pentru un Software Engineer Senior, care poate lucra de acasă. Cerințele angajatorilor includ gândire critică și creativitate în rezolvarea problemelor, capacitatea de a prioritiza sarcinile și de a-i îndruma pe ceilalți către cel mai eficient curs al acțiunii, abilitatea de leadership și perspicacitate în afaceri, cea de a comunica în medii multiculturale, capacitatea de a prelua inițiativa și responsabilitate în rezolvarea sarcinilor.

Pentru un Business Support Analyst, salariile pornesc de la 900-1.100 de euro net pentru un începător și ajung la 2.500 de euro pentru un specialist cu experiență. Un candidat pentru un astfel de post ar trebui să aibă în CV trecute abilități precum lejeritate în comunicarea interpersonală, capacitate analitică și gândire logică, înțelegerea proceselor de afaceri, atenția la detalii, orientarea către rezultate.

Conform celor mai recente anunțuri publicate pe BestJobs, unul dintre cele mai bine plătite joburi este pentru un Java Developer într-o companie cu sediul în Germania, ce dezvoltă aplicații software pentru clienți internaționali. Oferta salarială pentru un senior (cu peste cinci ani de experiență) ajunge la 4.000 de euro net, iar activitatea se poate desfășura de oriunde.

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 30.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

Articolul anterior

Clujenii de la AROBS fac o nouă achiziție importantă: Berg Software, dezvoltatorul de software cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea

Articolul următor

Ioan Mătieș, noul General Manager al JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share