Clujenii de la Braintronix vor produce roboți la Oradea, după o investiţie de cinci milioane de euro

Agenţia de Dezvoltare Locală (ADL) Oradea a semnat un contract pentru o investiţie de cinci milioane de euro în Parcul Industrial Eurobusiness II, după negocieri directe cu reprezentanţii companiei Braintronix, din Cluj.

“Este o investiţie importantă pentru Oradea, în condiţiile în care revoluţia roboticii autonome mobile, ce va pătrunde şi transforma masiv toate straturile activităţilor economice, este abia la început, iar liderii viitori ai acestei pieţe vor apărea în anii următori. Compania activează în domeniul cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie, şi şi-a exprimat intenţia fermă de a desfăşura în parcul industrial activităţile specifice domeniului de activitate, respectiv producţie roboţi – piese şi asamblare”, precizează reprezentanții ADL Oradea, administratorul parcurilor industriale din municipiu.

Potrivit directorului general al ADL Oradea, Alina Silaghi, investiţia ar putea fi încheiată la finele anului 2021, aşa cum şi-au manifestat intenţia cei din conducerea companiei. Investiţia va fi realizată pe o suprafaţă de teren de 20.000 mp și va consta în construirea unei hale de producţie/ linii tehnologice/ birouri în suprafaţă totală de circa 12.000 mp. Numărul locurilor de muncă nou create va fi de minimum 40, preponderent pentru ingineri.

Credem că te-ar interesa și: Scrisoare deschisă recrutorilor

Echipa Braintronix este alcătuită de experţi internaţionali, în mare parte de origine română, din zona roboticii, computer vision, logisticii 4.0 şi venture capital în tech şi robotică. Proiectul iniţiat de Braintronix este susţinut de International Technology Solutions, firma de investiţii în tech a antreprenorului Adrian Diaconu, şi de George Haber, un antreprenor de succes din Silicon Valley, originar din Oradea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share