Clujenii de la PitechPlus finalizează prima achiziție pe piața locală și țintesc extinderea internațională

Una dintre cele mai mari companii clujene de soluții software a finalizat achiziția companiei MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de soluții Magento din România, prin preluarea ultimului pachet de 49 la sută din acțiuni, în septembrie.

Prima etapă a achiziției a avut loc în decembrie 2016, când PitechPlus a intrat în acționariatul MindMagnet și a preluat participația majoritară, de 51 la sută. Prin includerea MindMagnet în portofoliu, PitechPlus adaugă o nouă funcție de consultanță și management de proiect, cu expertiza complementară a platformei pentru ecommerce Magento.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În același timp, compania crește complexitatea proiectelor software livrate și a soluțiilor de transformare digitală oferite. “Achiziția MindMagnet este prima de acest gen pe care o realizăm, într-un context propice achizițiilor și fuziunilor de pe piața de IT, al cărei trend este de a se concentra și a avea jucători mai mari, cu portofolii de soluții tot mai complexe”, afirmă Bogdan Herea (foto), director general și fondator al PitechPlus.

Pentru perioada următoare, PitechPlus vizează consolidarea și creșterea echipelor din România și analizează oportunități de extindere la nivel local și internațional, prin parteneriate strategice. “Ne concentrăm, în continuare, pe creșterea business-ului PitechPlus, prin atragerea de noi clienți, dar și oferind o paletă mai mare de servicii celor existenți. În consecință, vizăm și creșterea numărului de colegi în Târgu Mureș și Cluj-Napoca”, mai spune Bogdan Herea.

PitechPlus a înregistrat o creștere cu 20 la sută față de anul precedent și menține trendul din ultimii ani. În 2017, vânzările PitechPlus au crescut cu 18 la sută. Compania are o echipă de 270 de persoane – dintre care 20 cooptate după achiziția MindMagnet – în birourile din Cluj-Napoca și Târgu Mureș. PitechPlus va păstra brandul MindMagnet, sub care va furniza soluții Magento, cea mai populară platformă de ecommerce la nivel global. Pentru anul următor, PitechPlus își propune o creștere a activității cu circa 20 la sută.

Fondată în 2006, PitechPlus oferă soluții software integrate și consultanță în transformare digitală pentru 36 de clienți din opt țări. Compania este prezentă la nivel global prin echipele sale de vânzări din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, SUA și Belgia. Din 2014, dezvoltă produse proprii pentru piețele internaționale, precum Younify (plăți și managementul documentelor), PARKING+PLUS (servicii de parcare inteligentă) și FastOrder (aplicație pentru precomanda și ridicarea comenzilor de mâncare în restaurante).

Articolul anterior

Ex-directorul de marketing al BT și BCR lansează un concept nou în consultanța de brand

Articolul următor

Canada: Medicii le vor putea prescrie pacienților o vizită la muzeu

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share