Optima deschide un nou birou la Brașov și recrutează cel puțin 50 de oameni

Compania de outsourcing cu capital majoritar românesc a înregistrat, la nouă luni, o cifră de afaceri de 11 milioane lei, cu 25 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea se datorează diversificării portofoliului de clienți și servicii, susținută de investiții în dezvoltarea și creșterea performanței echipei, inclusiv prin extinderea biroului regional de la Iași. “Continuăm să creștem într-un ritm constant, firesc, dar și investițiile sunt în creștere. Suntem într-un continuu proces de dezvoltare al echipei, deschidem un nou birou în afara Bucureștiului, dezvoltăm noi proiecte cu clienții noștri actuali, dar avem și clienți noi. A fost și este, în continuare, un an foarte activ pentru noi”, declară Daniel Mereuță (foto), director general Optima.

500.000 de lei investiți într-un nou birou Optima la Brașov

Luna viitoare, Optima va deschide un nou birou regional, la Brașov, cu o investiție totală inițală de peste 500.000 de lei. Biroul, situat în Brașov Business Park, va avea, inițial, 500 de metri pătrați și  va avea, într-o primă fază, 50-60 de angajați, care vor lucra, în principal, pentru clienți noi. “Brașovul este un oraș mare, cu tradiție, și un adevărat pol de dezvoltare economică în zonă. Am văzut mult potențial în acest oraș, chiar dacă nu au fost puține voci care ne-au spus că este deja un oraș aglomerat în zona de outsourcing. Noi suntem o companie românească, construim pe termen lung, iar Brașovul nu este doar o destinație de vacanță importantă, ci și un hub de business în continuă dezvoltare”, afirmă Daniel Mereuță.

Biroul de la Brașov este al doilea birou regional deschis de Optima, după cel de la Iași, inaugurat la începutul anului 2016 și în care lucrează, în prezent, peste 130 de angajați. După același model de business și dezvoltare va funcționa și biroul de la Brașov. “Am aplicat și anul acesta, și am fost deja admiși în prima etapă, pentru obținerea unui ajutor de stat pentru crearea a 60 de locuri de muncă la Brașov, anul viitor. Pentru biroul din Iași, avem deja în desfășurare două acorduri de finanțare și suntem în grafic cu crearea celor 100 de noi locuri de muncă pe care ni le-am propus: 60 anul acesta și alte 40 anul viitor. La Iași ne-am extins foarte mult capacitatea, am crescut frumos, firesc, organic. De la un birou de 300 de metri pătrați, am ajuns până la 1.000 de metri pătrați, în prezent. Tot pe acest model, progresiv, vom dezvolta și biroul din Brașov”, precizează Daniel Mereuță.

Optima este în plin proces de recrutare pentru noul birou. Caută “colegi cu potențial, care vor să se dezvolte, să învețe, și cărora nu le este teamă să înceapă un nou proiect de la zero, cu multe provocări”, și oferă “o mare oportunitate de învățare, instruire și formare profesională”.

DESPRE OPTIMA

A fost înfiinţată în 2010, are sediul în Bucureşti și este membră în Association of Business Service Leaders (ABSL). Are 300 de angajați, în centrele din București și Iași. Compania face parte din Grupul Next Capital, cu afaceri în factoring, cumpărare și recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners este acționar minoritar.

Articolul anterior

Wirquin vrea să cucerească Europa cu echipamentele sanitare produse în România

Articolul următor

C&W Echinox: 400.000 mp de spații pentru birouri se vor livra în 2018

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share