Coca-Cola investește 7 milioane de euro în fabrica din Timișoara

Foto: Mircea Dragoș

Cea mai mare companie din industria locală de băuturi a inaugurat cea mai recentă investiție, în valoare de șapte milioane de euro: o linie de producție de mare viteză, pentru îmbutelierea dozelor, cu o capacitate maximă de producție de 90.000 doze/oră.

Noua linie de îmbuteliere lansată de Coca-Cola HBC România este cea mai rapidă de pe piața locală și are un înalt grad de automatizare de ultimă generație. Capacitatea sa zilnică de producție este de două milioane de doze. În cadrul fabricii din Timișoara, este linia cea mai eficientă din punct de vedere energetic (410 kW/h) și cu cel mai mic consum de apă pe litru de băutură produsă (1,1 l).

Proiectul a demarat în noiembrie 2016, iar perioada de testare a fost finalizată la sfârșitul lunii mai. “Suntem prezenți pe piața românească de peste 25 de ani și angajamentul nostru aici este foarte puternic. Ne angajăm să investim în continuare, fiindcă România este o piață foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC”, declară Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC România.

Noua linie de îmbuteliere doze are la bază un sistem inovator de umplere, de ultimă generație, patentat de Krones – lider european în furnizarea de tehnologii pentru producerea de băuturi și ambalaje -, iar funcționarea sa este asigurată de patru specialiști pe fiecare tură, susținuți de experți din celelalte departamente ale fabricii. Cu o capacitate maximă de producție de 90.000 de unități pe oră, în doze de 330 și 500 ml, noua line va deservi atât piața românească, cât și piețele europene, în viitor.

Fabrica Coca-Cola HBC din Timișoara a fost inaugurată în 12 august 1995. La acel moment, existau trei linii de producție, toate înlocuite ulterior cu echipamente noi și moderne. În fabrica din Timișoara se îmbuteliază produse din gama Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea și Joy. Aceste produse deservesc atât piața românească (cu excepția Joy), cât și alte țări, în care fabrica din Timișoara exportă – Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia sau Grecia. Ambalajele produse și îmbuteliate aici, pe lângă dozele de 330 și 500 ml, includ: PET de 750 ml (unic în Europa), 1,5 l, 2 l și 2,5 L, pentru băuturile răcoritoare carbogazoase, și PET de 500 ml și 1,5 l, pentru produsele îmbuteliate în condiții aseptice.

În 2014, fabrica din Timișoara a primit Medalia de Aur European Water Stewardship, certificare ce demonstrează angajamentul companiei în aplicarea unei politici transparente și corecte de gestionare a folosirii apei și arată că operațiunile și procedurile Coca-Cola HBC România sunt corecte și durabile. Toate cele trei fabrici Coca-Cola HBC dețin această distincție (European Water Stewardship). România este prima țară din cadrul grupului cu toate fabricile (Ploiești, Poiana Negrii și Timișoara) certificate conform acestui standard.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share