Optima: Creștere de 44 la sută, în primul semestru din 2018

Compania de outsourcing cu capital majoritar românesc își propune să ajungă la afaceri de 20 de milioane de lei, după ce a înregistrat o creștere financiară de 44 la sută, în primele șase luni ale lui 2018, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit lui Daniel Mereuță (foto), director general Optima, primul semestru din 2018 a însemnat pentru companie o perioadă de creştere organică, în care accentul a fost pus pe eficientizare. “Beneficiem de investițiile realizate în birourile din țară, iar creșterea vine din eficientizarea proceselor interne și din consolidarea echipei. Lucrăm la dezvoltarea și diversificarea serviciilor și canalelor oferite, în special în zona de vânzări și marketing. În toate proiectele de vânzări pe care le generăm pentru clienții noștri, integrăm canale tradiționale de tip telesales, dar și online sau vânzări directe de tip door-to-door. Rezultatele confirmă abordarea noastră strategică, legată de extinderea regională și dezvoltarea centrelor locale”, afirmă Daniel Mereuță.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Conducerea Optima se așteaptă ca business-ul să urmeze aceeași tendință, la nivelul întregului an, și să ajungă la un rulaj de 20 de milioane de lei. “La jumătatea anului, culegem roadele extinderii în țară și creștem pe baza portofoliului actual de clienți, dup[ ce am atins o cifră de afaceri de zece milioane de lei. Am  început și să investim în dezvoltarea zonei de IT, în aplicații noi, pe care le utilizăm în proiectele noastre, dar și pentru eficientizarea modului în care colaborăm intern. Avem echipe în mai multe orașe și operațiuni în creștere”, afirmă Daniel Mereuță.

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010, are sediul în Bucureşti și este membră în Association of Business Service Leaders (ABSL).  Are 350 de angajați, în centrele din București, Iași si Brașov. Optima face parte din Grupul Next Capital, cu afaceri în factoring, cumpărare și recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar – fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.

Articolul anterior

Universitatea Babeş-Bolyai, prima universitate din România în Top Shanghai 2018

Articolul următor

IWG Group are un nou Country Manager în România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share