Cognizant Softvision donează computere și echipamente IT de peste 100.000 de dolari, pentru susținerea educației

Una dintre cele mai importante companii de inginerie de produse software din lume și una dintre cele mai mari companii de tehnologie din România a donat calculatoare și echipamente IT, în valoare de peste 100.000 de dolari, pentru educația locală.

Echipamentele sunt destinate copiilor care ar putea fi pe punctul de a renunța la școală, din cauza lipsei accesului la soluțiile tehnologice necesare școlii online în aceste timpuri. Donația, realizată în parteneriat cu Cercetașii din Bistrița și World Vision, include 561 de computere și alte echipamente necesare (monitoare, tastaturi, căști, mouse, licențe, sisteme de operare), care vor fi distribuite în 16 comunități din România.

Cercetașii au lucrat o săptămână întreagă pregătind computerele pentru utilizare, în timp ce World Vision a ajutat la identificarea comunităților care au nevoie de ele. Echipa Cercetașilor a fost compusă din peste 25 de elevi din licee și universități care reprezintă mai multe cluburi de robotică, conduși de Sidor Costinași, liderul comunității Cercetașilor din Bistrița, hotărât să se implice pentru a asigura un mediu propice și stabil pentru copii. Odată cu pandemia care a mutat toată educația și cursurile online, donația are ca rezultat imediat echiparea a sute de copii cu mijloace tehnice. Astfel, ei sunt pregătiți să-și continue studiile.

“Credem cu tărie că este responsabilitatea noastră să fim implicați în comunitățile locale în care ne desfășurăm activitatea. Educația este un motor esențial, care conduce o societate spre succes, și ne bucurăm că prin valorificarea resurselor și expertizei noastre în tehnologie putem să oferim copiilor acces la educație de acasă, ceea ce ajută la asigurarea unui viitor mai bun pentru noi toți”, explică Mihai Constandiș, Country Manager România și Head of Eastern Europe Studios, Cognizant Softvision.

“Colaborarea cu Cognizant Softvision, Cercetașii României – filiala Bistrița-Năsăud și World Vision este un exemplu simplu al modului în care mediul de afaceri și ONG-urile își pot uni forțele pentru a-i ajuta pe cei aflați la nevoie. Ne-am simțit responsabili să le dăm o mână de ajutor copiilor care, în timpul pandemiei, nu au avut ocazia să-și continue educația în condiții rezonabile. Școala online necesită o infrastructură pe care unele familii nu și-o pot permite și credem că avem obligația de a contribui la bunăstarea acestor copii”, spune Alina Foghis, coordonator World Vision România.

World Vision este o organizație umanitară care ajută copiii, familiile și comunitățile din care fac parte să depășească sărăcia și nedreptatea. De mai bine de 30 de ani, ONG-ul îi ajută pe copiii din România să-și atingă întregul potențial.

Articolul anterior

Dan Vardie, noul președinte al asociației producătorilor şi importatorilor de automobile

Articolul următor

Metropolitan Life are un nou director de operațiuni în România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share