Conf. univ. dr. George Alexandru Filipescu, câștigătorul bursei “acad. Nicolae Cajal”

Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație și Academia Română i-au acordat Bursa “acad. Nicolae Cajal”, parte a proiectului “Bursele ALFA pentru excelență în cercetare”, conf. univ. dr. George Alexandru Filipescu.

Conf. univ. dr. Alexandru Filipescu este recunoscut pentru activitatea sa în secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență ELIAS din București, unde este șef de lucrări și cercetător științific gradul II. Dr. Filipescu a adus contribuții semnificative la avansarea cunoașterii și practicii medicale, cu impact direct asupra calității vieții pacienților.

Lucrarea pentru care a primit finanțare poartă numele “Clipuri chirurgicale resorbabile”. Dr. Filipescu își propune să creeze un dispozitiv medical de tip clip hemostatic resorbabil. Dispozitivul reprezintă o invenție revoluționară în domeniu, își va găsi aplicabilitatea în ramurile chirurgicale laparoscopice și robotice și va scădea potențialele costuri cauzate de complicațiile induse de prezența unor corpuri străine.

Bursa “acad. Nicolae Cajal” onorează memoria academicianului Nicolae Cajal, un pionier al cercetării medicale.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share