Continental a investit 150 de milioane de euro în România, în 2021 – în tehnologie, oameni și facilități pentru proiecte ce modelează viitorul

Cu un portofoliu vast de produse și tehnologii pe care le dezvoltă și fabrică în România, Continental a făcut aici investiții de circa 150 de milioane de euro în 2021 și a continuat astfel demersurile din ultimii ani, în care a investit în echipamente de ultimă generație și în crearea de noi tehnologii pentru sectorul automotive.

Compania a încheiat anul 2021 cu peste 17.500 de angajați. Diferența față de numărul înregistrat la finalul anului precedent (peste 20.100, la final de 2020) o reprezintă finalizarea procesului ce a vizat dezlipirea diviziei Powertrain de grupul Continental, transformată în compania Vitesco Technologies.

“Colegii noștri sunt cei care pun viitorul în mișcare și ne oferă creșterea care ne clasează în fruntea companiilor tehnologice din industrie. Reușim să facem asta printr-o reorganizare eficientă a activității companiei. Continuăm trendul din ultimii ani și reușim să atragem specialiști și experți în centrele de cercetare și dezvoltare, dar și în unitățile de producție”, declară Lucia Brădean-Iliescu, Head of Country Human Relations Continental România.

“Angajații noștri creează valoare, iar munca lor este vizibilă în toate activitățile pe care le întreprindem. Continental are încredere în oameni, în experiența lor, în abilitățile lor și investește în viitorul acestora. Ne poziționăm strategic pentru dezvoltarea de tehnologii inovatoare și fabricarea de produse pentru viitorul autovehiculelor.

Ieșim câștigători din procesul curent de transformare din domeniul automotive datorită digitalizării pe care Continental o implementează în industrie, vitezei cu care se adaptează schimbărilor, modului durabil de a-și desfășura activitatea și schimbului tehnologic într-un mediu tot mai competitiv. Centrele de cercetare și dezvoltare din țară, pe care le-am extins în ultimii ani, și unitățile de producție, susțin dezvoltarea și fabricarea de noi tehnologii și produse ce transformă industria automotive într-un spațiu de inovare continuă”, completează Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Investițiile din 2021 au reprezentat un nou pas spre o mobilitate și mai modernă, mai sigură, mai conectată, mai convenabilă, mai inteligentă, mai sustenabilă și capabilă să ofere soluții provocărilor din industrie. Produse și tehnologii pentru mașini cu un nivel tot mai avansat de conducere asistată și automatizată și cele ce vizează zona de siguranță a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic, reprezintă tot atâtea direcții în care echipele din Iași, Sibiu, Nădab, Carei și Timișoara (Anvelope, Automotive și ContiTech) lucrează în echipe internaționale, pentru a da o nouă formă viitorului.

Anvelope de ultimă generație, curele de transmisie, conducte de aer condiționat din aluminiu, furtunuri pentru inducția aerului și de încălzire/ răcire, produse și tehnologii electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, instrumentare de bord, unități electronice și tehnologii software, pentru industria auto și pentru orașele inteligente, sunt proiecte la care lucrează echipele din România.  

Pentru 2022, Continental Romania are planificate investiții în valoare comparabilă cu cele de anul trecut, în extinderea sediilor și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech.

Între 1999 și 2021, Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2021, avea peste 17.500 de angajaţi, dintre care peste o treime este reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte. La nivel global, compania are peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share