Soluția aleasă de Makita, pentru a atrage candidați: construiește 350 de locuințe pentru actualii și viitorii angajați

Aflată în plin proces de extindere a capacității de producție în fabrica din Brănești, lângă București, Makita, lider mondial în producţia şi furnizarea de scule electrice profesionale, scule pneumatice și mașini pentru păduri, parcuri și grădini, a ales o modalitate pe cât de inedită, pe atât de îndrăzneață, pentru a atrage candidați: construiește pentru ei 350 de locuințe, într-un complex rezidențial modern. 

Compania are acum în jur de 2.700 de angajați, însă își propune să treacă de 3.500, până la sfârșitul anului viitor. Pe poarta fabricii din Brănești au ieșit, anul trecut, peste 5,8 milioane de produse, iar ținta managementului Makita este ca acest volum să se dubleze, până la finalul lui 2022.

Planurile ambițioase ale “gigantului” japonez vin la pachet cu nevoia de a recruta personal pentru sutele de posturi ce vor fi disponibile în perioada următoare, în diverse departamente – de la producție și logistică, la inginerie și domenii suport. Din acest motiv, compania a decis să-și lărgească aria de selecție și să dea o șansă și candidaților din zone mai îndepărtate, care visează la o carieră într-o companie de top, însă s-ar putea lovi de obstacolul relocării. 

Din primăvara anului viitor, ei vor avea posibilitatea să locuiască într-un complex rezidențial aflat în apropierea fabricii. Makita construiește aici 350 de garsoniere ce vor fi puse la dispoziția angajaților săi. “Obiectivul principal al acestei investiții este acela de a atrage personal și din alte zone ale țării. De asemenea, vizăm și tineri care urmează facultatea sau studii de masterat în București, dar și candidații din jurul Capitalei, pentru care naveta zilnică ar putea fi o problemă. Ne confruntăm cu o perioadă atipică pentru piața muncii și sperăm ca prin aceste facilități pentru angajați să reușim să atragem cât mai multe persoane interesate să lucreze și să dezvolte o carieră la Makita EU”, explică Irina Coiciu, Head of Communication, Human Welfare & Human Resources Development la Makita EU.

Mai mult decât un loc de muncă – o comunitate

Ridicarea celor două blocuri de locuințe pentru propriii angajați este doar o parte a planului cu care Makita a pornit la drum, atunci când a decis să-și facă intrarea pe piața românească: aceea de a fi mai mult decât un loc de muncă și de a construi o comunitate din care salariații săi să simtă că fac parte. “Makita EU este o comunitate, un loc în care te dezvolți, atât personal, cât și profesional, un loc în care înveți, acumulezi cunoștințe teoretice și practice, un loc în care poți să-ți pui în valoare individualitatea, creativitatea, ideea”, explică reprezentanții companiei.

De la inaugurarea fabricii din Brănești, în martie 2007, Makita a pus la punct facilități de transport, care îi ajută pe angajații săi să ajungă confortabil la locul de muncă și să-i scutească de grija transportului public și de costurile aferente acestuia. Compania le asigură și o masă caldă pe zi, indiferent de schimbul în care lucrează. În incinta fabricii există locuri amenajate cu vestiare și spații de odihnă, pentru un plus de confort, iar spațiile de birou sunt mari, aerisite și dotate cu aparatură modernă.

Fiindcă sănătatea și siguranța angajaților sunt extrem de importante, compania a implementat numeroase măsuri de protecție împotriva COVID-19, încă de la începutul pandemiei. Makita a creat și posibilitatea pentru ca angajații să se programeze în vederea vaccinării la sediu. Echipa medicală se deplasează la fabrică pentru vaccinare într-un spațiu special amenajat.

Makita EU are acum în jur de 2.700 de angajați, însă își propune să treacă de 3.500, până la sfârșitul anului viitor.

Makita a început fabricarea de scule în România cu obiectivul de a transforma această unitate de producție în cea mai importantă din Europa. Pe lângă aceasta, corporația japoneză este reprezentată aici și de Makita România, subsidiara care se ocupă de partea de distribuție și care și-a început activitatea în anul 2000.

Makita proiectează și produce o gamă extinsă de scule electrice, ce include în principal fierăstraie circulare și pendulare, rindele, mașini de înșurubat, ciocane rotopercutoare, polizoare și șlefuitoare. În 2015, corporația japoneză a sărbătorit 100 de ani de la înființare, perioadă în care a devenit cel mai important producător japonez de scule electrice portabile. Makita are fabrici în șapte țări: România, Brazilia, China, Thailanda, Germania, Marea Britanie și SUA. Circa două treimi din producția de scule este realizată în afara Japoniei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share