Mituri despre software-ul de salarizare. De ce companiile ar trebui să opteze pentru un software payroll

În ultimii ani, tehnologia a jucat un rol extrem de important în mediul de afaceri. Forța de muncă este, fără îndoială, cea mai importantă resursă dintr-o companie, motiv pentru care angajatorii apelează la cele mai eficiente măsuri pentru angajați.

Companiile, atât cele mari, cât și cele mici, sunt nevoite să țină pasul cu tendințele de digitalizare, care sunt într-o continuă evoluție. Majoritatea managerilor consideră că un sistem de gestionare a salarizării ajută doar în domeniul resurselor umane. Acesta însă oferă utilizatorilor o gamă largă de servicii, de la înregistrarea informațiilor despre angajați, gestionarea plăților, urmărirea orelor lucrate, gestionarea concediilor, stimulentelor și deducerilor până la alte responsabilități de administrare a salarizării.

Există nenumărate mituri în ceea ce privește software-urile de salarizare. Spre exemplu, multe persoane asociază contabilitatea salarizării doar cu calculul salariilor.

“Un software de salarizare, precum dp-Payroll, produsul nostru, face tranziția spre automatizare mult mai simplă. Se discută destul de des faptul că sistemul de management al salarizării este complicat. Tranziția către un sistem digital de gestionare a salarizării scoate companiile din zona lor de confort, dar, pe termen lung, beneficiile atât pentru angajați, cât și pentru companie, sunt numeroase. Gestionarea manuală a administrării salarizării este mai anevoioasă și predispusă la incidente, de aceea recomandăm folosirea unui software payroll”, explică Ionuț Gherle (foto), CEO al UCMS by AROBS.

Un alt mit răspândit în lumea afacerilor este acela că sistemul de management al salarizării reprezintă o cheltuială inutilă. O bună parte dintre companiile din România continuă să folosească metodele arhaice, deoarece sunt de părere că un software de salarizare este costisitor. Însă, utilizarea unui sistem de gestionare a salarizării oferă companiilor libertatea de a-și concentra timpul și energia pe alte funcții-cheie ale afacerii. Un beneficiu major al utilizării unui sistem de salarizare online este că procesarea salariilor se poate face de oriunde și nu este nevoie de prezența fizică la birou, răscolind numeroasele dosare de personal.

“În același timp, există discuții din care reiese că un soft de salarizare nu aduce îmbunătățiri semnificative procesului de remunerare. Vă asigur că un sistem de gestionare a salariilor care este eficient din toate punctele de vedere poate avea un efect major asupra moralului angajaților. Atunci când plățile efectuate sunt corecte și când emiterea statelor de plată se face la timp, încrederea angajaților pentru companie se consolidează. dp-Payroll vine în ajutorul companiilor și atunci când este nevoie să fie trimise anumite rapoarte sau documente. Funcționalitatea dp-Avertizări notifică la timp pentru realizarea acelor sarcini. În acest fel, sunt evitate penalizările, iar procesele se realizează în timp util și nimic nu se uită”, adaugă Ionuț Gherle.

Pe scurt, lăsând la o parte toate miturile ce defavorizează software-ul de salarizare, companiile care sunt la curent cu cele mai recente tehnologii și tendințe în operațiunile de salarizare vor observa schimbări majore în ceea ce privește reducerea costurilor de operare, de creștere a moralului angajaților sau de gestionarea unei afaceri fără probleme și fără întreruperi.

Cu siguranță, tehnologia schimbă modul în care se desfășoară activitatea, iar atunci când începeți să priviți dincolo de complexitatea inițială a adoptării unui lucru nou, vedeți beneficiile pe termen lung pentru afacere și angajați.

DESPRE UCMS BY AROBS

Este una dintre cele mai inovatoare companii românești, specializată în dezvoltarea de soluții integrate de management al resurselor umane și salarizării, cu o experiență de peste 25 de ani pe piața din România.

Peste 1.500 de clienți și parteneri folosesc cele două soluții software dezvoltate de UCMS by AROBS, True HR și dp-Payroll, direct și prin intermediul partenerilor. Soluțiile sale sunt menite să eficientizeze munca departamentelor HR și financiar la nivelul întregii companii, din industrii precum: banking, BIG4, BPO, IT, servicii medicale, producție, retail, automotive, mass-media și advertising, transport, servicii și construcții.

Dezvoltă soluții software integrate de management al resurselor umane și al salarizării pentru cinci verticale majore de business: Producție & Automotive, BPO, banking, retail, IT. Printre principalii săi clienți se numără Brico Dépôt, BIG4, Mediafax, Siemens, Leroy Merlin, Romstal, cora, JYSK, Volvo, Medicover & Synevo, Apex Team International, Intesa Sanpaolo Bank și mulți alții.

Din 2019, UCMS a intrat în portofoliul AROBS Transilvania Software, o companie cu capital românesc, specializată pe soluții IT încă din 1998. Cu timpul, AROBS Transilvania Software și-a extins activitatea în țări precum Belgia, Anglia, Germania, Ungaria, Indonezia și Republica Moldova și are peste 800 de angajați.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share