Continental are în plan să renunțe la 30.000 de angajați, în următorii cinci ani

Producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG intenţionează să-şi reducă costurile cu peste un miliard de euro pe an, până în 2023, şi să extindă un program de restructurări ce ar putea afecta până la 30.000 de posturi din întreaga lume.

Circa 90 la sută dintre măsurile de restructurare vor fi implementate până în 2025. În Germania, în jur de 13.000 de posturi vor fi mutate în alte zone sau eliminate, transmite Bloomberg.

Industria auto se confruntă cu cea mai mare criză din ultimii 70 de ani, iar furnizorii de componente sunt “deosebit de afectaţi”, declară directorul general al Continental AG, Elmar Degenhart (foto). Potrivit acestuia, grupul a decis să se concentreze pe “competitivitate maximă la toate locaţiile şi un accent pe zonele de creştere”, notează Agerpres.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Pe lângă efectele pandemiei de Covid-19, industria auto este presată şi să investească în noi tehnologii, pe măsură ce era motoarelor cu combustie internă se apropie de sfârşit, iar serviciile de car-sharing reduc cererea de noi autoturisme. Grupul Continental a demarat deja un amplu proces de restructurare anul trecut, când economia mondială a încetinit, iar producţia de autovehicule a scăzut. Planul iniţial destinat restabilirii marjelor operaţionale, ce viza eliminarea a 20.000 de posturi, a devenit insuficient în contextul pandemiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Între 1999 și 2019, Continental a investit circa 1,8 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2019, avea circa 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
26
Share