Continental: fabrica de componente electronice din Timișoara a livrat 60 de milioane de produse, în zece ani

Fabrica de componente electronice Continental din Timișoara a livrat 60 de milioane de unități, în cei zece ani de activitate.

Două milioane de componente intră zilnic pe linia de producție și sunt fabricate 45.000 de produse în fiecare zi. “Competențele angajaților noștri au făcut posibilă această creștere. Continental finalizează în această perioadă a treia extindere a fabricii, iar produsele și liniile noi ce vor fi instalate şi volumele mari anunţate din partea clienţilor presupun modificări aferente pe plan intern. Primul pas major întreprins în acest sens este completarea echipei, pentru toate pozițiile disponibile, la începutul anului 2017”, declară Franciscoxavier Pujol (foto), directorul fabricii de componente electronice din Timișoara.

Unitatea de producție aniversează zece ani de activitate în Timișoara și are peste 1.200 de angajați. Suprafața locației va crește în acest an cu peste 7.000 metri pătrați. La finalul lucrărilor, unitatea de producție din Timişoara va avea o suprafaţă de peste 21.000 de metri pătrați. Aceasta este a treia extindere a spaţiului de lucru al fabricii, iar investiția se ridică la 12 milioane de euro. “Continental este lider tehnologic în domeniul automotive și continuă să investească în România în oameni și în echipamente de top. Acesta este motivul pentru care avem o creștere organică, lucrăm împreună, centrul de inginerie și unitatea de producție și continuăm dezvoltarea de software și produse inovative pentru mobilitate”, explică dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România.

DESPRE CONTINENTAL

Prin cele cinci divizii ale sale – Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech -, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial, a înregistrat în 2016 o cifră preliminară de afaceri de aproximativ 40,5 miliarde de euro şi are peste 220.000 de angajaţi în 55 de ţări. Între 1999 și 2015, Continental a investit 1,13 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale sale sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. La finalul anului 2015, avea circa 16.500 de angajaţi și și-a mărit echipa, în 2016, cu peste 1.000 noi membri, în România.

Articolul anterior

Softvision devine o companie globală “cu acte în regulă”

Articolul următor

Cinci companii IT vor mentora studenții înscriși la GameCup 1.0

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share