Continental: Inginerii din Timișoara și Iași “construiesc” ușa inteligentă pentru mașina viitorului

Soluțiile automatizate de conducere și mobilitate, precum partajarea autovehiculelor și serviciile de flotă, necesită sisteme inovatoare de acces în mașină, deoarece cheile convenționale nu vor mai fi adecvate pentru conceptele de mobilitate ale viitorului. Acesta este motivul pentru care Continental a extins soluția Smart Access, pentru accesul comod în autoturism, prin intermediul smartphone-ului.

Cu noua soluție pentru deblocarea de urgență, utilizatorii pot avea acces la autoturismul lor, chiar dacă bateria mașinii este descărcată, și o pot face complet digital, fără a fi nevoie să recurgă la cheia mecanică de urgență. În combinație cu sistemul Continental Smart Access, întreaga ușă este inteligentă, ceea ce înseamnă că se deschide și se închide independent. “Ușa inteligentă este o piatră de hotar în tehnologia de acces. Pentru prima dată, le putem oferi utilizatorilor un pachet complet pentru operații fără contact, digitale, de la deblocarea autovehiculului și deschiderea ușii, la pornirea motorului. Creăm o experiență de conducere mai sigură pentru șoferi și oferim mai multă libertate de design producătorilor auto”, explică Andreas Wolf, șeful departamentului Body&Security din cadrul Continental.

Inginerii din România contribuie la dezvoltarea acestor produse. O echipă din Timișoara lucrează atât la tehnologia Near Field Communication (NFC), ce permite transmiterea unei comenzi pentru deschiderea ușii, atunci când bateria nu mai are energie, cât și la accesul în mașină, prin folosirea localizării cu Bluetooth. O altă echipă, din centrul de cercetare și dezvoltare din Iași, lucrează la dezvoltarea produsului DCU (door control unit) – deschiderea ușii cu energie înmagazinată.

Până acum, când o baterie de mașină se descărca, șoferii utilizau cheia mecanică de urgență și o încuietoare manuală a ușii, pentru a intra în vehicul sau pentru a deschide capota. Tehnologia de deblocare de urgență de la Continental va face acest lucru inutil în viitor. Totul este posibil prin folosirea energiei stocate în unitatea de comandă a ușii, suficientă pentru a permite deblocarea ușii din nou. Sistemul automat de deblocare de urgență este activat prin intermediul tehnologiei NFC, de exemplu prin intermediul unui telefon inteligent, care transmite semnalul în urma unei verificări de securitate de succes și declanșează automat procesul de deblocare a ușii.

Continental prezintă noua tehnologie în aceste zile, la Salonul Auto de la Frankfurt pe Main.

Articolul anterior

Formarea unui florist durează cel puţin trei luni și "costă" peste 2.000 de euro

Articolul următor

Târgul de Cariere, ediția de toamnă, dă start recrutărilor

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share