Târgul de Cariere, ediția de toamnă, dă start recrutărilor

Foto: Victor Cristescu / TdC

Mii de locuri de muncă, internship-uri, stagii de practică și oportunități de voluntariat, sunt disponibile la evenimentul va avea loc în octombrie și noiembrie, în opt orașe din România și Republica Moldova.

Prima oprire a Târgului de Cariere (TdC) este la Iași (10-11 octombrie). Evenimentul include și o zonă dedicată industriei IT&C. Urmează Sibiu (17-18 octombrie), Cluj Global (24-25 octombrie), Cluj IT (26-27 octombrie), Chișinău (31 octombrie-1 noiembrie), Brașov (7-8 noiembrie), Târgu Mureș (14 noiembrie), Oradea (16 noiembrie) și Alba Iulia (22 noiembrie). Organizatorii așteaptă peste 350 de companii locale și multinaționale, alături de peste 60.000 de tineri interesați să își găsească un nou loc de muncă.

În ce domenii se caută angajați

TdC aduce împreună angajatori din toate domeniile de activitate, iar oportunități sunt atât pentru cu experiență, cât și pentru cei care acum vor să-și înceapă cariera. Companiile caută colegi noi în domenii precum inginerie, IT&C, servicii, consultanță, producție, retail, auto & automotive, servicii financiare, energie, telecomunicații, farma & medical, recrutare, marketing, sector bancar, asigurări, educație, training, turism, logistică, transport. Recrutări fac companii precum Wizz Air, Star Transmission, Porsche Engineering, Deutsche Bank, 3Pillar Global, Lidl, Emerson, Bombardier, Genpact, Terapia, De’Longhi, E.ON, Bosch, Accenture, Azets, Leroy Merlin, Autoliv.

Compania Bosch Rexroth din Blaj, județul Alba, caută candidați cu studii superioare în domeniul tehnic. Joburile disponibile sunt inginer proces, producţie, calitate sau mentenanță, dar și Working Student în domeniul tehnic. Star Transmission & Star Assembly sunt subsidiarele grupului german Daimler în România și vor fi prezente în această toamnă la târgurile din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și Alba Iulia. Compania caută colegi care să se alăture departamentelor tehnice și de suport.

Compania aeriană Wizz Air este în plin proces de extindere a echipei. Până în 2018, îşi va extinde echipajul local la mai mult de 800 de membri care îşi desfăşoară activitatea în şapte baze din toată România. Wizz Air caută “persoane talentate și entuziaste, care doresc să-şi construiască o carieră în domeniul aviaţiei”. Azets România va fi prezentă la Sibiu, Brașov și Alba Iulia, cu mai multe posturi disponibile în departamentele de validare, accounting și payroll.

Virtual Reality și Gaming

Din 2006, TdC a organizat 134 ediții ale evenimentului. În această toamnă, miza se pune pe interactivitate. “Am completat conceptul clasic al târgului cu multe acţiuni conexe, de interes atât pentru angajatori, cât şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă: avem Start UP Area, VR (Virtual Reality) Area, gaming Area, avem zona dedicată concursurilor, care îi fac pe tineri să se afirme pe loc în faţa angajatorilor și le scot în faţă talentul şi pregătirea. Avem Coffee Corner, sala de prezentări şi cursuri şi, evident, cea mai mare şi importantă zonă – cea care găzduieşte standurile companiilor participante”, detaliază Mihai Cotos, directorul şi fondatorul evenimentului.

În cadrul TdC va fi și amplasat Standul de Demisii, locul unde candidații pot decide dacă jobul actual este cel potrivit pentru ei și unde vor avea parte de consiliere profesională.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share