Continental își organizează producția în fabrica de componente electronice din Timișoara cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală

Simulare virtuală înainte de punerea în funcțiune a unei linii de producție. Se întâmplă la Timișoara, în fabrica de componente electronice Continental, acolo unde ochelarii de realitate virtuală sunt folosiți pentru cea mai bună amplasare a locului unde sunt fabricate produse pentru cele mai noi modele de mașini.

Noile linii de asamblare pot fi vizitate într-un mediu virtual, cu mult timp înainte de implementarea lor fizică. Asemenea altor tehnologii folosite de Continental, și această soluție tehnologică face parte integrantă din strategia companiei de implementare a industriei 4.0 în locațiile sale. Scopul este de a optimiza întregul lanț valoric prin procese digitalizate și fluxuri de date cu transparență și predictibilitate ridicate, timpi scurți de producție, stocuri reduse și flexibilitate ridicată.

Prin ochelarii de realitate virtuală, se poate obține o senzație mult mai apropiată de linia de asamblare ce va fi integrată în producție. Contribuția acestei tehnologii are un impact major asupra digitalizării locației. Nu doar că se pot folosi din orice colț al lumii, ci se pot conecta și mai multe persoane la aceeași cameră virtuală unde se pot desfășura tururi virtuale ale fabricii. Pe de altă parte, proiectele pe punctul de a fi introduse în producție sunt mai ușor de revizuit vizual, nu doar imaginate. În viitor, noii operatori ar putea fi instruiți prin intermediul acestei tehnologii.

“Realitatea virtuală reprezintă un avantaj substanțial în ceea ce privește producția noastră. E doar primul pas care ne îndrumă către îndeplinirea viziunii fabricii digitale, o fabrică în care planificarea și organizarea sunt efectuate cu ușurință și rapiditate, iar crearea și proiectarea unor posibile scenarii este un punct forte pentru îmbunătățirea fiecărui proces. Intenționăm să ducem acest proiect la următorul nivel, iar acesta este doar începutul”, spune Dr. Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice din Timișoara.

Și în celelalte fabrici Continental din țară sunt folosiți ochelarii de realitate virtuală. În fabrica de componente electronice din Sibiu, în unitatea de producție ContiTech și în cea de anvelope din Timișoara, compania oferă un serviciu, Smart glasses for remote expert, folosit pentru audituri remote și pentru orice tip de intervenție ce necesită un expert la distanță, secondat de un tehnician la fața locului. Același serviciu este oferit și în fabrica de componente electronice din Timișoara. Printre beneficii se numără și o organizare mai eficientă a costurilor și prevenirea răspândirii coronavirusului.

Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2020, avea peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

Un creator de modă italian își trimite angajații nevaccinați în concediu plătit de șase luni, ca să-i protejeze pe cei vaccinați

Articolul următor

Medicii români sunt vânați de clinici din străinătate, cu salarii de până la 10.000 euro pe lună

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share