Medicii români sunt vânați de clinici din străinătate, cu salarii de până la 10.000 euro pe lună

Criza din domeniul sanitar a accentuat căutările de personal medical la nivel global. Pe platforma BestJobs sunt peste 3.000 de anunțuri pentru joburi în domeniu, cu oferte salariale ce trec de 2.000 de euro.

Dintre acestea, cinci la sută sunt oportunități pentru medicii români de a lucra în alte țări, cu pachete de beneficii ce ajung și la 10.000 de euro. Cele mai căutate specializări medicale, pentru care angajatorii oferă între 6.000 și 10.000 de euro, sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie și chirurgie.

Printre țările care caută activ personal medical în România sunt Franța, Suedia, Olanda și Belgia, cu cele mai multe anunțuri pe platforma de recrutare BestJobs. Clinicile străine încearcă să atragă candidați specializați români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienți garantată, sprijin în relocare și mediu de lucru cu specializări diverse.

“Observăm cum anunțurile postate de clinicile europene le oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obține în România, pornind chiar și de la primele niveluri de pregătire. În România, un medic rezident poate accesa o poziție cu un salariu net de 7.000 de lei. În străinătate, salariul pentru același rezident poate începe de la 2.000 de euro. De aceea, mulți medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultății. În plus, spitalele și clinicile din afară știu că medicii români sunt bine pregătiți”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Totuși, și în România există domenii în care românii pot ajunge la salarii de 6.000 de euro. Printre acestea se numără IT/ telecom, management și inginerie, arată datele din platformă. IT/ telecom rămâne domeniul ce oferă cele mai mari salarii, chiar și în condițiile în care creșterea față de ultima jumătate a anului 2020 a fost de numai 13,8 la sută, conform datelor BestJobs.

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt conectați la piața muncii peste 4,6 milioane de profesioniști și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști, și sunt disponibile peste 25.000 de joburi.

Articolul anterior

Continental își organizează producția în fabrica de componente electronice din Timișoara cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală

Articolul următor

Carrefour România are un nou director de Achiziții și Supply Chain

Articole din aceeași categorie
Total
37
Share