Continental renunță la o fabrică din România. Decizia va afecta peste 300 de angajați

Compania Continental va transfera activitățile sale de la fabrica de sisteme de inducție din Nădab, județul Arad, la locația de producție de furtunuri din cauciuc de încălzire/ răcire din Carei.

Transferul operațional se va face treptat și se va încheia la mijlocul anului 2022. Principalul motiv ce a stat la baza deciziei concernului german este aceea că volumele pentru sistemele de inducție a aerului și sistemele de răcire și încălzire scad din cauza schimbării industriei auto către vehicule electrice.

“Căutăm soluții inovatoare, care să ne permită noi oportunități de colaborare. Consolidarea dintre cele două locații de producție din Nădab și Carei este un mare pas înainte. Prin aceasta, vrem să ne menținem cele mai moderne și competitive atuuri, să realizăm o creștere profitabilă și să ne întărim poziția din sectorul de producție a furtunurilor auto. Vrem să susținem poziția de lider în industrie, sector ce se confruntă, de mai mulți ani, cu o varietate de incertitudini macroeconomice în întreaga lume. În același timp, ne pregătim să fim competitivi pe plan internațional în viitor, astfel că plănuim să continuăm dezvoltarea activităților noastre din România”, explică Bogdan Ureniuc, directorul general al unităților de producție din Nădab și Carei.

Obiectivul general pentru următorii ani vizează dezvoltarea în continuare a organizației din România prin consolidarea și creșterea activității fabricii din Carei ca locație principală a operațiunilor de cauciuc și asamblare, unde sunt fabricate furtunuri auto care ajută la reducerea emisiilor și susțin managementul soluțiilor termice pentru mașinile de pasageri și comerciale. În același timp, locația ContiTech din Timișoara va avea un rol important în operațiunile de fabricare și asamblare a țevilor de aer condiționat.

Peste 300 de angajați ai fabricii din Nădab vor fi afectați de acest transfer al activităților. Angajaților afectați li se va oferi opțiunea de relocare de la Nădab la Carei, în timp ce o parte mică a acestora va fi relocată la Timișoara. “Nu a fost decizie ușoară, dar a fost una, din păcate, necesară. Le-am explicat angajaților motivele ce stau la baza ei și pașii următori care vor fi luați. Vom discuta cu fiecare despre oportunitățile individuale pe care le are și le vom oferi sprijin pentru a-și găsi alte slujbe”, explică Bogdan Ureniuc.

Compania va oferi un pachet compensatoriu pentru restrângerea activității în conformitate cu reglementările legislative locale acelor angajați care nu vor dori să se transfere. În fabrica din Nădab sunt realizate furtunuri curbate, drepte și convolute pentru inducția aerului. Aici se produc circa 13 milioane de produse, în fiecare an, pentru mașini de pasageri, autovehicule hybrid și vehicule comerciale. În unitatea de producție din Carei sunt fabricate furtunuri din cauciuc de încălzire/ răcire și furtunuri pentru inducția aerului. Aici sunt produse circa 27 milioane de piese pe an, pentru mașini de pasageri și vehicule comerciale.

Activitățile din celelalte locații Continental din România nu vor fi influențate de decizia luată pentru fabrica din Nădab. Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2020, avea peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

Clinicile Dentare Dr. Leahu aduc 4 manageri "grei" în Advisory Board: Fady Chreih, Andreea Pipernea, Marius Ștefan și Radu Georgescu

Articolul următor

Robert Glință, primul român campion european în probele masculine de natație

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share