Lufthansa pune pe liber cel puțin 1.200 de oameni

Foto: Oliver Roesler

În cadrul planului de restructurare, menit să ajute operatorul aerian german să facă faţă coronacrizei, Lufthansa va renunţa la 20 la sută din poziţiile de conducere (în jur de 200 de persoane) şi la 1.000 de angajaţi din sectorul administrativ.

Grupul Lufthansa, care are aproximativ 138.000 de angajaţi, îşi va reduce la jumătate investiţiile în noile aeronave, dar până în 2023 va achiziţiona până la 80 de noi avioane.

Luna trecută, acţionarii Lufthansa au votat în favoarea unui plan de salvare, în valoare de nouă miliarde de euro, convenit cu guvernul german. Planul, care prevede că Executivul de la Berlin va dobândi o participaţie de 20 la sută la Lufthansa, a fost aprobat prin votul deţinătorilor a peste 98 la sută dintre acţiunile companiei aeriene.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Plata integrală a investiţiilor şi împrumuturilor guvernamentale, inclusiv dobânzile, va reprezenta o povară suplimentară asupra companiei în următorii ani şi de aceea sunt inevitabile reducerile de costuri, anunță conducerea companiei germane. Grupul Lufthansa include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share