Corpul de Control al Ministerului Justiției are un nou șef și scoate la concurs 32 de posturi

Procurorul Oana Hăineală este noul șef al Corpului de Control al Ministerului Justiției. Informația a fost confirmată de magistrat, pentru Mediafax.

La sfârșitul anului, magistrații Curții Supreme au anulat decizia Secției pentru procurori CSM, prin care au retras-o pe Oana Hăineală de la Ministerul Justiției, la solicitarea procurorului general. Măsura a fost luată în contextul anchetei privind adoptarea Ordonanței 13. “Admite contestația formulată de Schmidt-Hăineală Oana Andreea împotriva Hotărârii nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Anulează Hotărârea nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii Anulează Hotărârea nr. 51/3.02.2017 a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Obligă intimatul la plata sumei de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată către contestatoare”, a decis definitiv instanța supremă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Consecința a fost revenirea Oanei Hăineală în cadrul Ministerului Justiției. Ea fusese retrasă din funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției, unde fusese detașată cu avizul Secției pentru procurori a CSM, la cererea ministrului. Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul lui Constantin Sima, procuror la Parchetul General, detașat ca secretar de stat la minister, în mandatul lui Florin Iordache. Ulterior, Sima a cerut pensionarea. În contextul demarării anchetei privind adoptarea Ordonanței 13, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut Secției pentru Procurori a CSM încetarea detașării celor doi. După detașare, Oana Hăineală a sesizat și CCR, iar Curtea Constituțională a decis că reglementarea legislativă privind detașarea magistraților este neconstituțională, fiindcă nu precizează condițiile încetării detașării.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pentru Mediafax, că a numit-o pe Oana Hăineală ca șef al Corpului de Control al ministerului pentru că are o experiență bogată la Greco. Din 2009, ea este evaluator în cadrul Grupului de state împotriva corupției – GRECO. În altă ordine de idei, ministerul restructurează Corpul de Control și scoate la concurs 32 de posturi vacante.

Articolul anterior

Avon Cosmetics România are un nou manager general

Articolul următor

Programatorii cu studii medii, scutiți de impozit, din 1 februarie

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share
Close