Criza energetică, test de educație financiară: angajații români își regândesc bugetul și vin mai des la birou, ca să scadă costurile de acasă

Foto: Coworking Bansko

Dacă anii anteriori au adus angajaților provocări sociale și sanitare, anul acesta a venit cu încercări financiare ce au pus sub lupă capacitatea românilor de a-și gestiona eficient bugetul.

După creșterile ratei inflației și sub impactul crizei energetice, 80 la sută dintre angajații români au început să ia măsuri pentru a-și proteja bugetul, anticipând costurile din această iarnă.

Un sfert au început să pună bani deoparte, în ultimele luni, ca să facă față mai ușor cheltuielilor din perioada următoare, 13 la sută apelează la investiții ca să-și diversifice sursele de venit, iar zece la sută au de gând să-și ia un job suplimentar, part-time sau pe bază de proiecte, pentru a-și rotunji veniturile, potrivit unui sondaj BestJobs. În același timp, circa 35 la sută plănuiesc să eficientizeze cât mai mult posibil consumul de energie în lunile de iarnă și doar 20 la sută consideră că nu vor fi afectați financiar de creșterea costurilor.

Din februarie, rata inflației a continuat să crească și a ajuns la 15,3 la sută în august, potrivit Institutului Național de Statistică. Doar trei la sută dintre angajați se vor baza pe măririle salariale oferite de angajator, pe care le-au negociat așa încât să acopere nivelul inflației. Ceilalți iau în calcul optimizarea cheltuielilor astfel încât să le elimine pe cele inutile (37 la sută), amânarea vacanțelor pentru perioade mai stabile (20 la sută), reducerea ieșirilor în oraș (40 la sută) și reducerea cumpărăturilor de haine (40 la sută).

57 la sută dintre angajații care lucrează remote vor merge mai des la birou ca să scape de cheltuieli

Contextul economic îi forțează pe angajații obișnuiți cu munca remote să reevalueze mersul la birou. Pe lângă beneficiul de a lucra alături de colegi și de a participa fizic la întâlniri, acesta vine și cu un avantaj la reducerea facturilor lunare. Deși apar costurile de transport, mai mult de jumătate dintre angajații care lucrează remote iau în calcul să lucreze mai des la sediul companiei, ca să scadă consumul utilităților în propria locuință, 33 la sută plănuiesc să-i ceară angajatorului buget pentru compensarea facturilor, iar 20 la sută vor lua nicio măsură în acest sens.

“Criza energetică anunțată ne pune în fața unei noi provocări, inclusiv în dinamica de pe piața muncii. Presiunea pe care angajații o resimt asupra bugetelor îi fac să ia în calcul noi soluții. Din fericire, cei mai mulți dintre cei care își desfășoară munca remote au la dispoziție posibilitatea de a merge la birou și de a reduce astfel consumul utilităților acasă, mai ales în lunile de iarnă, când vor veni și facturile la încălzire. Vedem o creștere a nivelului muncii în format hibrid, dar preponderent de la birou, ceea ce nu poate decât să-i bucure pe angajatori. Pe platforma BestJobs, un job din cinci este încadrat la mod de lucru hibrid”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Potrivit datelor BestJobs, deși oferta de joburi remote s-a menținut de la începutul anului în jurul a 12 la sută din total, oferta de joburi hibrid a crescut tot mai mult și a ajuns în august la aproape 20 la sută.

Cheltuielile pentru starea de bine a oamenilor, cel mai puțin afectate de optimizarea bugetului

Ca să facă față facturilor crescute la utilități, angajații români au în plan să reducă, în primul rând, cumpărăturile de gadget-uri, electronice și electrocasnice de mari dimensiuni sau produse neesențiale (33 la sută). Ulterior, vor tăia de pe listă costurile cu îmbrăcămintea și încălțămintea (23 la sută) și pe cele alocate ieșirilor în oraș (zece la sută) și comenzilor de mâncare (zece la sută). Totuși, obiceiurile ce aduc cel mai mult confort și îmbunătățesc starea de spirit rămân ultimele pe lista tăierilor: serviciile de streaming filme și muzică, abonamentul la sală sau bazin de înot, dar și bugetul de cheltuieli pentru sărbătorile de iarnă (câte trei la sută).

Sondajul a fost efectuat între 27 august și 11 septembrie, pe un eșantion de 1.272 utilizatori de internet din România.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share