Mai mult de 100 de elevi din sistemul de învățământ dual vor face practică la Delgaz Grid, în noul an școlar

Compania de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale parte a grupului E.ON continuă și în acest an parteneriatele cu instituții de învățământ tehnic pentru formarea viitorilor electricieni și instalatori/ sudori.

Noul an școlar va aduce în stagii de practică în companie peste 100 de elevi care studiază în sistem de învățământ dual în nouă instituții cu profil tehnic. 79 de elevi se pregătesc pentru meseria de instalator/ sudor (23 în Alba Iulia, câte zece în Zalău, Hunedoara și Mediaș, 14 în Bacău, 12 la Cluj-Napoca) și 35 pentru meseria de electrician (14 în Iași, 12 în Piatra Neamț, nouă în Bacău). 

Pe lângă instruirea teoretică și practică derulată cu specialiștii Delgaz Grid, compania asigură și echipamentele individuale de protecție, baza tehnică și materială necesară procesului de învățare și burse pe durata studiilor. După obținerea calificării de electrician sau instalator/ sudor, tinerii se pot angaja la Delgaz Grid. 

“Toate aceste parteneriate reprezintă pentru noi o bază de selecție pentru întinerirea forței de muncă din companie prin Programul START. Început în 2016, acest program a adus în compania noastră peste 330 de tineri ingineri, instalatori și electricieni. Le doresc succes tuturor elevilor în noul an școlar și îmi exprim speranța ca în viitorul nu prea îndepărtat să devenim colegi”, declară Cristian Secoșan, director general la Delgaz Grid. 

Numărul de angajați ai Delgaz Grid cu vârsta sub 30 de ani a crescut an de an și a ajuns la circa 20 la sută din forța de muncă. Compania este aproape de sistemul educațional și investește în generațiile viitorului. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte este “Energie în școlile copilăriei”, prin care și-a propus îmbunătățirea condițiilor de studiu și eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie LED. Până acum au fost înlocuite sistemele de iluminat în 71 de școli din 18 județe. Proiectul a fost premiat recent la categoria “Responsabilitate pentru Viitor”, la Gala Aniversară de 20 de ani a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK).

Un alt proiect, “Lecții despre energie”, a debutat în 2009, cu scopul de a-i familiariza pe cei mici cu regulile de utilizare în condiții de siguranță a diferitelor forme de energie. În cei 13 ani, în program au fost implicați circa 1.200 de voluntari, care au împărtășit informații despre energie și siguranță cu 21.000 de elevi din 600 de școli din zona de activitate E.ON și Delgaz Grid.

Mai multe detalii despre acțiunile și proiectele prin care compania își propune să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților pot fi găsite în Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2021 al E.ON România, grup din care face parte și Delgaz Grid.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share