Cum își imaginează angajații biroul viitorului – mai multă siguranță, mai puțină rutină și o platformă pentru manifestări creative

Mai mult de o treime (36,5 la sută) dintre angajații care au răspuns unui sondaj inițiat de Genesis Property, pentru a înțelege mai bine percepția oamenilor despre perspectiva reîntoarcerii la birou și așteptările lor de la biroul viitorului, cred că întreaga echipă din compania în care lucrează se va întoarce anul acesta la birou.

Cei mai mulți spun că birourile au devenit o parte importantă a jobului lor în contextul Covid-19 și peste 57 la sută vor evalua mai atent acest criteriu în viitor, când se vor afla în situația de a-și căuta un nou loc de muncă, mai arată sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, care deține West Gate Business District și Novo Park.

Dacă proximitatea biroului față de casă rămâne un factor important pentru majoritatea angajaților (65 la sută), anul pandemic a crescut importanța măsurilor sanitare luate în clădire (51 la sută) și a modului de organizare a spațiului, cu accent mai mare pe birouri delimitate, care facilitează distanțarea (49,3 la sută). 41 la sută vor evalua atent, de acum înainte, și tehnologiile adoptate în spațiul de birouri pentru mai multă siguranță privind sănătatea lor și a colegilor.

Crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru sănătate, prin măsuri sanitare și tehnologii avansate menite să limiteze riscurile unor amenințări pentru sănătate, se află la baza The IMMUNE Building Standard (IMMUNE), primul standard global open source care evaluează rezistența clădirilor de birouri la amenințări pentru sănătate. IMMUNE propune peste 120 de măsuri relevante, pe care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator care își desfășoară activitatea în clădire, le poate lua pentru a îmbunătăți imunitatea birourilor.

Biroul post-pandemic, mai sigur și mai creativ

Pe lângă măsurile pentru sănătate pe care peste 60 la sută dintre respondenții la sondajul Genesis Property le văd necesare în clădirile de birouri, astăzi și în viitor, mulți angajați consideră că este loc și pentru alte schimbări. 52 la sută cred că, în viitor, birourile ar trebui să ofere angajaților o experiență integrată de muncă, stil de viață, divertisment și socializare. 45 la sută consideră că situația actuală reprezintă o oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligența artificială, ce pot elimina activități repetitive și de rutină și pot redefini modul în care vor lucra în viitor. 40 la sută își doresc ca, pe viitor, să aibă oportunitatea să lucreze în spații ce le ofere un mediu mai bun pentru a-și manifesta și creativitatea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre viitorul birourilor a fost desfășurat în noiembrie 2020, prin platforma iVox, pe un eșantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată țara, dintre care aproape 60 la sută femei și peste 70 la sută cu vârsta între 25 și 40 de ani. Opt din zece erau angajați full-time și circa 77 la sută ocupau poziții cu activitate de birou, în IT, consultanță, financiar, energie, imobiliare, auto sau comerț.

DESPRE GENESIS PROPERTY

Este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România. Cu o experiență de peste 20 de ani în industrie, deține peste 150.000 mp de spații de birouri de clasa A, care găzduiesc peste 20.000 de angajați: Novo Park, din Pipera, și West Gate Business District, din zona Militari. GenesisProperty este dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de patru stele, Studio One Accommodation Suites.

Articolul anterior

Brio lansează primele teste naționale pentru testarea nivelului de alfabetizare funcțională a elevilor români

Articolul următor

Tremend își continuă expansiunea internațională prin deschiderea unui birou în Luxemburg

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share