Cum poți să devii student la Universitatea Babeș-Bolyai, fără examen de admitere

Peste 1.700 de liceeni s-au înscris la concursul care poate înlocui admiterea, programat sâmbătă, 1 aprilie, la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB).

Concursul, devenit o tradiție la nivelul UBB, constă în susţinerea unei probe scrise la matematică sau informatică, la alegerea candidatului, probă ce poate fi susţinută în limba română sau limba maghiară.

Conform regulamentului concursului, primii șase clasați vor primi în mod automat nota 10. Fiecare dintre concurenți are posibilitatea de a folosi nota pe care o primește la concurs ca alternativă la examenul de admitere la Facultatea de Matematică și Informatică a UBB. Tot pe 1 aprilie, elevii claselor a XI-a și a XII-a au posibilitatea de a participa la concursuri ce pot înlocui examenul de admitere la Facultatea de Fizică, Facultatea de Business și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, din cadrul UBB.

Conform tradiției, UBB organizează concursuri care pot înlocui examenul de admitere la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, Facultatea de Biologie şi Geologie, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Facultatea de Teatru și Televiziune, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Informațiile complete depre calendarul și regulamentele concursurilor pot fi consultate aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share