Sibiu: Continental dă startul înscrierilor pentru o nouă clasă în sistem de învățământ dual

Din anul școlar 2021-2022, Continental Sibiu și Liceul Tehnologic “Independența” înființează o nouă clasă Continental, specializarea “Electronică. Aparate și Echipamente” în sistemul de învățământ profesional dual.

Clasa Continental va avea 30 de locuri în anul școlar 2021-2022 și se adresează absolvenților de gimnaziu care vor să obțină o calificare profesională în domeniul tehnic. Înscrierile au loc între 5 și 14 iulie, la Liceul ”Independența”, iar cei interesați pot solicita mai multe detalii la numerele de telefon *4000 și 0269 221806 sau la adresa de e-mail scoala.duala@continental-corporation.com.

Timp de trei ani, elevii vor deprinde noțiuni de electronică și electromecanică și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

Pachetul de beneficii include o bursă lunară de 500 de lei: 200 din partea statului și 300 din partea companiei, o bursă de merit ce se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită în căminul Liceului “Independența”, masă gratuită în cantina Continental și precontract de angajare la Continental, oferit imediat după afișarea rezultatelor.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați ca operator linie producție sau tehnician la Continental Sibiu.

“Din 2018, Continental Sibiu și-a asumat un rol activ în dezvoltarea unei școli profesionale duale atractive, atât pentru elevi, cât și pentru părinții care îi susțin în această alegere. Peste 100 de elevi învață în Clasele Continental la Liceul <Independența>, în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, la specializările Electronică și Electromecanică, iar pentru anul școlar 2021-2022 vom înființa o nouă clasă a IX-a.

Continuăm acest proiect cu impact în sistemul de învățământ local în comunitate și le oferim elevilor posibilitatea de a se alătura sistemului de învățământ  dual, vocațional, un sistem de mare succes în alte țări, precum Germania. Suntem cel mai mare angajator din regiune și ne asumăm această responsabilitate de a crește și de a califica forța de muncă locală. Este unul dintre obiectivele noastre strategice”, declară Lăcrămioara Dărăban, director de resurse umane la Continental Sibiu.

Din august 2021, 29 de elevi vor intra în compania Continental pe posturi de operatori și tehnicieni. Este prima generație de absolvenți ai clasei Continental din Sibiu, specializarea “Electromecanică”, care își începe cariera în companie. Continental face parte din Asociația Româno-Germană, care a pus bazele învățământului profesional dual de la Liceul “Independența” și contribuie activ la dezvoltarea unei școli profesionale duale.

La Continental Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 35 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate aici, se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație ce limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are circa 4.000 de angajați care combină cunoștințele în dezvoltare software și hardware, experiența în design și simulare, inovația în domeniul inteligenței artificiale, big data și procesele de producție.

Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2020, avea peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

Italienii de la Beltrame construiesc în România o fabrică eco-inteligentă de oțel-beton și sârmă laminată, unică în Europa

Articolul următor

"Secretele" unui gamer profesionist: cum poți transforma "joaca" pe calculator într-o carieră

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share