Austriacul Thomas Kolarik, noul vicepreședinte Operațiuni & IT al BCR

Banca Comercială Română (BCR) l-a numit pe Thomas Kolarik în funcția de vicepreședinte executiv Operațiuni & IT, din 1 ianuarie 2021. Numirea sa este în curs de autorizare la BNR.

Thomas Kolarik îl înlocuiește pe Ryszard Drużyński, care își încheie mandatul și se va întoarce în Polonia, țara sa natală, unde va da curs altor oportunități profesionale. Noul vicepreședinte are un doctorat în Informatică, obținut la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena, și deține o experiență profesională consistentă ca manager IT. A ocupat poziții executive în domeniul IT, ca CIO sau CTO în sectorul bancar, la furnizori internaționali de servicii IT și în startup-uri.

“Suntem convinși că abilitățile sale de business vor aduce un progres semnificativ în BCR, în ceea ce privește utilizarea celor mai noi tehnologii, agilitatea în execuție și sistemele de securitate cibernetică. Am convingerea că va juca un rol fundamental în procesul nostru de a deveni o companie ghidată de tehnologie, un campion al convenienței digitale pentru clienți și un reper pe zona de securitate și fiabilitate, în acest mediu provocator”, declară Sergiu Manea, CEO BCR.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Thomas Kolarik este specializat în livrarea de proiecte și operațiuni în medii critice, pentru îndeplinirea misiunilor în domeniul serviciilor financiare, cu accent pe externalizare servicii, securitate cibernetică, operațiuni și dezvoltări de tip agile și învățare automată. În ultimii zece ani, a fost Managing Director la s IT Solutions Austria, furnizorul de servicii de IT al Grupului Erste în Austria, Erste Bank Austria și al altor 45 de bănci de economii, unde a condus echipe de 800-1.000 de angajați și a supervizat un număr mare de aplicații, utilizate de peste 20.000 de persoane și aproape 1.000 de sucursale, bazate pe un sistem bancar comun. Anterior, a construit o companie de consultanță de la zero, după ce a activat ca manager de dezvoltare de business al unui furnizor multinațional de servicii IT.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Studiu: 84 la sută dintre angajați simt că pandemia le-a afectat parcursul profesional

Articolul următor

Kaufland își deschide magazinele pentru micii producătorii locali de legume-fructe

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share