Date a Startup: primul bootcamp menit să revoluționeze mediul de lucru în companiile românești

Your Tribe este un proiect de tip bootcamp, care se va desfășura pe parcursul a patru zile (14-18 iunie) și va aborda tema culturii organizaționale.

Potrivit organizatorilor – platforma de internship-uri Date a Startup -, nevoia pentru acest eveniment vine în urma faptului că 79  la sută dintre angajatori consideră că întâmpină  mari probleme de retenție a personalului din companie, iar 75  la sută reușesc cu greu să găsească persoane potrivite echipei lor. Aceasta este prima inițiativă de acest fel, dedicată antreprenorilor din România. Your Tribe se adresează în principal antreprenorilor aflați în căutare de metode de îmbunătățire a atmosferei de lucru din cadrul companiei lor, modalități de a atrage oameni talentați și potriviți profilului organizației, astfel încât să aibă o rată de retenție crescută a angajaților.

Bootcamp-ul începe miercuri, 14 iunie, de la ora 18, odată cu sosirea participanților, și se încheie duminică, 18 iunie. Programul este structurat pe trei zile. În prima zi, participanții vor descoperi poveștile fiecărui lider, iar în cea de-a doua zi vor împărtăși bune practici cu antreprenori experimentați, care au înțeles importanța adoptării unei culturi de tipul freedom centered. În ziua a treia, mentorii vor lucra cu participanții la dezvoltarea unui plan de acțiune personalizat pe nevoile și capacitățile companiilor pe care le conduc. Evenimentul dorește să ofere experiențe practice, care să inspire antreprenorii de mâine.

Printre mentorii și speakerii prezenți la eveniment se numără Andreea Roșca (autoarea cărții Cei care schimbă jocul) Andreas Fuhrmann (Managing Partner @ Transearch), Corina Anghel (Co-founder @ Rocketists), Adrian Dinu (Team Development Advisor @ Human Synergetics), Ilma Nausedaite (Marketing Manager @ Mailerlite), alături de alți antreprenori remarcabili.

Your Tribe este un eveniment organizat de Date a Startup, o platformă de internship-uri în companii mici și mijlocii, înființată în 2016. Date a Startup urmărește internship-urile plătite și calitative din punct de vedere al progresului profesional. Misiunea companiei este de a avea un impact în progresul profesional al celor aflați la început de drum, dar și de a împărtăși cu companiile din România și Europa modele de freedom centered organizational cultures, pentru a avea lideri mai buni în companii și angajați mai fericiți și mai productivi.

DESPRE DATE A STARTUP

Alexandra Nicorici, fondatoarea Date a Startup, a pus bazele companiei în urma experienței sale de muncă la Mindvalley, în Kuala Lumpur, dar și a altor experiențe internaționale. Echipa Date a Startup este formată din patru membri: doi spanioli și doi români. Toți au peste cinci ani de experiențe de muncă internaționale, în startup-uri și IMM-uri. Visul lor este de a împărtăși cu companiile din România, și nu numai, bunele practici dobândite în experiența lor de muncă, și de a crea un mediu de lucru adaptat tinerilor cu experiență internațională, care doresc să se întoarcă în țară.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share