VIDEO. Patchouli: O afacere înfloritoare

Foto: Patchouli Store

Florile au cucerit-o pe Anita Moldovan, o tânără de 26 de ani, care a dezvoltat o afacere prosperă din lumea fascinantă a buchetelor.

Povestea Patchouli, primul concept store floral din România, a început în urmă cu cinci ani. La cea vreme, Anita Moldovan – eroina unui nou episod din campania Agerpres “Tânăr de România” – era studentă la Administrarea Afacerilor și se visa o viitoare angajată model, într-o bancă sau o corporație. Inspirată totuși de călătoriile făcute, Anita a gândit, împreună cu mama ei, un business altfel. O afacere în care au investit 50.000 de euro, bani proveniți dintr-un împrumut.

Au pornit de la ideea unei florării concept atelier, unde clienții să-și poată alege florile proaspete din vase și să le fie create pe loc aranjamente sau buchete. După cinci ani, brandul a atins o cifră de afaceri de aproape 500.000 de euro, iar florăria are opt angajați. Până să ajungă aici, Anita a muncit și a învățat din greșeli. La început a făcut un import prea mare și a fost nevoită să ofere clienților flori drept cadou. Treptat, și-a făcut un caiet în care scria cât poate fi păstrat proaspăt un trandafir și cum se comportă în vase.

Au fost momente în care a vrut să renunțe, pentru că nu mai avea timp de nimic și nu se mai putea bucura de sărbători. De fiecare dată, a fost impulsionată de mama ei. Anita spune că unii prieteni nu au înțeles de ce ar vrea să fie florăreasă, dar ea le-a explicat că și-a dezvoltat o relație de prietenie cu clienții, pe care îi servește cu bomboane și chiar stau la o cafea.

Pentru că au pus accentul pe calitate, Anita și mama ei au decis să facă importuri din Ecuador, Olanda, Kenya și Columbia. Până să obțină contractele dorite, s-au lovit de uși închise, pentru că în străinătate românii nu prea erau luați în serios. Anita visează ca brandul ei să devină internațional. Pentru a fi în pas cu noutățile din domeniu, merge la târgurile din marile capitale ale lumii. Este mereu în căutare de “extraordinar”, pentru a vedea emoția clienților și bucuria de a dărui.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share