Marea Britanie va oferi în continuare împrumuturi de studii pentru studenții români

Foto: qsdigitalsolutions.com

Guvernul Britanic a confirmat, vineri, că studenții din Uniunea Europeană vor fi eligibili pentru sprijin financiar și în anul universitar 2018-2019, atât pentru programele de licență, cât și pentru cele de masterat.

Studenții și absolvenții europeni vor avea acces la împrumuturi și granturi pentru finanțarea studiilor de licență și masterat și în anul universitar 2018-2019, chiar dacă programul la care sunt înscriși se va încheia după ieșirea Marii Britanii din UE. Studenții europeni vor plăti în continuare aceleași taxe de școlarizare pe care le plătesc și britanicii, spre deosebire de studenții din afara spațiului european.

Ministrul Universităților, Științelor, Cercetării și Inovării din Marea Britanie, Joseph Edmund Johnson, susține că această decizie este o dovadă a angajamentului țării sale de a menține învățământul britanic superior la standarde internaționale. Astfel, 4,7 miliarde de lire sterline vor fi direcționate pentru programe de inovare și cercetare, în următorii cinci ani.

Decizia Guvernului Britanic vine ca răspuns la o scrisoare deschisă a Asociației Universităților Britanice, publicată imediat după decizia de lansare a demersurilor de ieșire a țării din UE. Universitățile au cerut atunci o soluție urgentă, prin care să fie definit statutul studenților din țările UE, pentru anul academic 2018-2019, și modalitățile de finanțare a studiilor. “Decizia comunicată de autoritățile britanice este de o mare importanță pentru mulți dintre actualii și viitorii studenți români care aleg să-și continue studiile în afara țării, având în vedere că Marea Britanie se află în continuare pe primul loc printre destinațiile de studii preferate ale tinerilor români. Asta înseamnă că și cei care vor aplica în acest an și anul viitor pentru un program de licență sau masterat vor putea fi liniștiți cu privire la statutul pe care-l vor avea în sistemul de învățământ britanic, până la finalizarea studiilor. Studenții europeni vor beneficia în continuare de împrumuturi de până la 9.250 de lire sterline pentru programele de licență și de 10.000 de lire sterline pentru programele de master. De aceste scheme beneficiază acum peste 90 la sută dintre studenții români plecați acolo”, declară Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în Străinătate, IntegralEdu.

Decizia vine după ce, în februarie, Marea Britanie anunța că oferă studenților din UE posibilitatea de a opta pentru împrumuturi de 10.000 de lire sterline pentru programele de studii postuniversitare, împrumuturi ce pot fi luate concomitent cu împrumuturile Erasmus.

Despre IntegralEdu

Este cel mai important consultant educațional din România, pentru studii în afara țării. Grupul de firme Integral are o experiență internațională de peste 25 de ani în consilierea elevilor, părinților și a celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top, din Europa și SUA. Organizează cele mai mari târguri de consultanță educațională pentru studii în străinătate, în cadrul cărora elevii, studenții și părinții lor au ocazia să întâlnească reprezentanții unor școli și universități de prestigiu, din întreaga lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share