Datele cardurilor utilizatorilor unor site-uri pentru rezervări la hoteluri, precum Booking.com, au fost expuse

O companie spaniolă, care lucrează cu unele dintre cele mai mari site-uri pe care se pot rezerva cazări, a expus datele clienţilor acestor site-uri, inclusiv toate datele cardurilor folosite pentru plata online.

Experţii în domeniul securităţii online de la Website Planet au descoperit un server AWS S3 lăsat nesecurizat, din cauza unei erori de configurare, de Prestige Software. Oricine a descoperit server-ul a putut accesa bazele de date, fără a fi necesare date de logare, informează News.ro.

Prestige Software dezvoltă o platformă de automatizare a procesului de listare a camerelor disponibile, numită Cloud Hospitality, care este folosită de numeroase hoteluri şi portaluri de turism. Sunt afectate, printre altele, Booking.com, Expedia, Agoda, Amadeus, Hotels.com, Hotelbeds, Omnibees şi Sabre. Nu se cunoaşte exact numărul utilizatorilor ale căror date au fost expuse, însă pe serverele nesecurizate au fost găsite peste zece milioane de fişiere, ce însumează mai bine de 24GB. Aceste fişiere conţin datele celor care folosesc site-urile menţionate din 2013.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Pe lângă datele personale, hotelurile, camerele şi perioadele rezervate, baza de date nesecurizată a expus şi datele cardurilor de credit, cu numărul, perioada de expirare şi codul CVV, adică toate datele necesare pentru a fi făcute plăţi online.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Peste 4,7 milioane lei pentru stagii de practică ale studenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca

Articolul următor

Prima închiriere online a unui depozit: Green Net devine chiriașul Globalworth și Global Vision în Chitila Logistics Hub

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share