Deloitte va angaja 800 de oameni în noul Centru European de Servicii Regionale din București

În centrul de la București, inaugurat săptămâna aceasta, se vor dezvolta software și tehnologie de ultimă generație, care să sprijine afacerile clienților Deloitte din România și Europa.

Noua unitate, care funcționează sub umbrela Deloitte Tehnologie, numără deja peste 100 de consultanți din domeniul tehnologiei informației. Numărul lor va ajunge la circa 800, până în 2020. Posturile disponibile în acest moment pot fi găsite aici.

Printre principalele servicii oferite de această nouă operaţiune se numără activităţi dedicate SAP (soft integrat de gestiune a resurselor companiilor), managementului informaţiei şi altor tehnologii digitale. “Stabilirea Centrului de tehnologie la Bucureşti înseamnă o recunoaştere a talentelor IT pe care România le are, precum şi a dinamicii pieţei locale de IT. Am încredere că acest Centru de Servicii Regionale va deveni unul de referinţă la nivel mondial şi va oferi talentelor IT din România oportunitatea de a-şi dezvolta aptitudinile, prin implicarea în proiecte internaţionale majore”, declară Satya Swaroop Roddam, managing director Deloitte Tehnologie.

Centrul din București va avea un rol important în evaluarea schimbărilor pe care tehnologia le va produce în mediul de afaceri. Potrivit reprezentanților companiei, fiecare client are o anumită expunere faţă de progresul tehnologic, fie că vorbim despre informatizare în general sau despre importanţa inteligenţei artificiale sau altor tehnologii de top. Rolul Deloitte Tehnologie va fi să estimeze care sunt aceste schimbări, cu ce viteză se vor produce şi cum se poate  profita de acestea.

România a fost preferată altor state europene în special datorită forţei de muncă bine calificate în domeniul IT, dar și “dorinţei de a învăţa”, specifică românilor. Și Clujul a fost luat în considerare ca posibil amplasament al centrului, dar a fost ales Bucureştuiul pentru că oferă conexiuni aeriene mai bune cu principalele oraşe europene importante pentru Deloitte. Un avantaj al României îl constituie şi parteneriatul strategic cu SUA. Totuși, decizia Deloitte de a plasa centrul regional la Bucureşti este “strict o decizie de business”. Deloitte mai deţine centre regionale de tehnologie în Hyderabad (India), Belfast (Irlanda de nord) şi Orlando (SUA).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share