Demo Robotica: Prima competiție de robotică pentru adolescenți, organizată la Sibiu

Pasionații de tehnologiile viitorului sunt invitați la prima competiție de robotică la nivel de colegiu/ liceu, organizată în Sibiu, în 24 ianuarie, la Sala Transilvania.

Competiția Demo Robotica este organizată de echipa Gear Maniacs a Colegiului Național “Samuel von Brukenthal”, sub coordonarea prof. Delilah Florea și cu sprijinul partenerului principal, Marquardt Sibiu.

Competiția, care face parte din seria FIRST Tech Challenge, a provocat un interes deosebit în rândul echipelor de robotică din România – s-au înscris 27 de echipe (cu peste 310 participanți):  Byites, Gear Maniacs și Herotech (din Sibiu), Code Warriors, The Resistance și SNGine (Mediaș), Trojan.EXE (Gherla), Hardwired și Robopapiu (Târgu Mureș), Robosmart, TituRobo și EngiNeerds (Slatina), RoboAS și KronBOT (Brașov), ArmyBot (Alba Iulia), FastForward Future Team (Stei), Robopeda (Beiuș), RaSky și Robocadet  (Craiova), TehnoZ (Pitești), Phoenix, PrimeTech și Hype (Cluj-Napoca), YouthRobotics (Luduș), Bots’ Brain (Calafat), Ro2D2 (Ploiești) și BroBots (Râmnicu Vâlcea).

Credem că te-ar interesa și: Scrisoare deschisă recrutorilor

După inspecția și omologarea roboților, la ora 11,30, vor avea loc meciurile de calificare. De la ora 17 se vor desfășura semifinalele și finalele. Intrarea publicului este liberă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Demo Robotica este un concurs demonstrativ, organizat după regulile asociației americane FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), în cadrul căreia echipele se pot pregăti pentru etapele regionale și națională. Tema concursului diferă de la an la an. Sezonul trecut, echipele participante au construit un “Rover” ce explora planeta Marte și recunoștea diferite minerale, le colecta și le încărca intr-o “rachetă”, pentru a fi aduse pe Pământ. În acest an, robotul are sarcina de a muta “cărămizi” într-o anumită zonă a terenului și de a le așeza una peste cealaltă, pentru a ridica un turn.

Înființată în 1989, competiția FIRST Tech Challenge este organizată pe plan internațional de Asociația FIRST. La nivel național, în România, mișcarea de robotică la nivel de colegiu este susținută de Asociația “Nație Prin Educație” și BRD. În România sunt înscrise peste 190 de echipe de robotică. Ele implică peste 3.000 de elevi în domeniul educației STEM (Science Technology Engineering Mathematics).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share