Deținătorul unei stele Michelin este “starul” Fête de la Gastronomie, în acest an

Foto: maison-blanche.fr

Chef Fabrice Giraud este invitatul special al celei de-a patra ediții ale seriei de evenimente care celebrează gastronomia franceză, ce va avea loc între 22 și 24 septembrie, la București.

Fabrice Giraud, chef cuisinier la restaurantul Maison Blanche din Paris, și-a început cariera în restaurante de renume, precum Le Chantecler du Negresco, la Nisa, La Grande Cascade, din Paris, sau Hôtel de Paris, din Monaco, unde a lucrat alături de celebrul chef Alain Ducasse. În 1999, a început să lucreze la un nou restaurant, Le Pain et le Vin, din Bruxelles, care a primit rapid o stea Michelin. Originar din sudul Franței, chef Giraud aduce soarele de pe Coasta de Azur în fiecare dintre preparatele sale, pe care le îmbogățește mereu cu noi arome descoperite în călătoriile sale prin lume.

Fête de la Gastronomie/Sărbătoarea gastronomiei este organizată, pentru al patrulea an consecutiv, de Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România și Business France, alături de partenerii lor. Ediția de anul acesta, ce are ca temă “Au coeur du produit – În inima produsului”, își propune să pună în evidență importanța calității produselor folosite în universul gastronomiei și, mai ales, diversitatea și bogăția produselor franțuzești.

Evenimentul s-a răspândit și la nivel internațional, pentru a promova produsele franțuzești în rândul experților și al publicului larg, și urmărește să evidențieze oferta turistică gastronomică a Franței, să pună în valoare bogăția și calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, să încurajeze profesioniști din domeniul gastronomic și să ofere noi perspective atât pentru specialiști, cât și pentru amatori. În 2010, “le repas gastronomique a la française” a fost înscris în patrimoniul imaterial al umanității, cu tot ce presupune acesta: produse locale, de bună calitate, selecție de preparate, din locuri diferite, “mariajul” între bucate și vinuri, arta de a aranja masa, conversația. De atunci, în fiecare an, Franța celebrează această recunoaștere printr-o sărbătoare a gastronomiei: timp de trei zile, în toate restaurantele, bistrourile, barurile și piețele din Franța, oamenii degustă feluri de mâncare pregătite de maeștri bucătari cu cele mai alese produse.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share