DHL Carpathian Marathon se “mută” în inima munților Carpaţi

A IX-a ediție a DHL Carpathian Marathon va avea loc pe 16 iunie, într-un cadru nou și cu trasee spectaculoase, în inima uneia dintre ultimele regiuni sălbatice din Europa, Munții Carpați.

După succesul ediției precedente, cu 1.500 de participanți prezenți la start, cu ambasadori de renume, campioni și persoane publice, și aproape 15.000 de euro strânși din taxele de înscriere, donați sportivilor paralimpici români, ediția din acest an vine cu noi provocări și ridică ștacheta competiției. Cheile Grădiștei – Fundata, noua locație, are multiple facilități și standarde de nivel olimpic. Aici se vor alinia la start toți pasionații de alergare, experimentați și începători, care își doresc să ia parte la această cursă montană.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Din 2005 încoace, am reușit să creăm o tradiție și, mai important, de la an la an, tot mai mulți alergători participă la acest eveniment. Valoarea adăugată a competiției constă în componenta caritabilă. Taxa de participare este donată cauzei pe care o susținem. Continuăm să contribuim la performanță prin sport, la a încuraja cât mai mulți tineri să îmbrățișeze alergarea, să aibă acces la un eveniment în mijlocul naturii, să se dezvolte și să contribuie la extinderea acestor competiții, și abia așteptăm să ne vedem la linia de start”, declară Daniel Kearvell (foto), Managing Director al DHL Express România.

DHL Carpathian Marathon 2018 susține, pentru al patrulea an consecutiv, Comitetul Național Paralimpic, care și-a propus, anul acesta, identificarea noilor talente și pregătirea sportivilor pentru a reprezenta cu succes România la Jocurile Paralimpice din Japonia, în 2020. Cei care se vor înscrie vor contribui direct la această cauză, fiindcă toate fondurile strânse din taxele de participare sunt donate în această direcție. Fiecare iubitor de mișcare devine, astfel, un susținător al sportivilor paralimpici români.

“Am putut, astfel, să reprezentăm cu succes România la Jocurile Paralimpice din 2016, la cele de iarnă de la Pyeongchang, și să ne pregătim sportivii pentru următoarea provocare, Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Avem și continuăm să atragem mulți tineri sportivi care promit mult, ajung să facă performanță prin activitatea desfășurată și cărora, prin susținerea DHL, vom reuși să le oferim condiții optime pentru a-și îndeplini visurile. În 2018, ei vor reprezenta România la trei campionate europene și patru mondiale, plus o echipă completă de sportive la Women’s World Games”, spune Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Național Paralimpic.

“Descoperă noi orizonturi. Dă valoare cursei tale!” este mesajul prin care DHL Carpathian Marathon invită pasionații de alergare să ia parte la o aventură montană cu totul specială, ce traversează parcuri naturale și regiuni sălbatice unice în Europa. Multe dintre trasee nu au fost încă explorate de sportivi.

Startul înscrierilor a fost dat în 27 martie, pe pagina oficială. Alergătorii sunt invitați să participe fie individual, fie în echipă, alături de colegi sau prieteni. Până pe 6 aprilie, participanții beneficiază de un preț special, de 70 lei/participant pentru persoane fizice și 80 de lei/participant pentru companii. După această dată, prețurile vor crește progresiv. Între 7 aprilie și 20 aprilie, taxa este de 90 lei/participant pentru persoane fizice și 110 lei/persoană pentru companii, între 21 aprilie și 30 mai: 110 lei pentru persoane fizice și 125 lei pentru companii, între 31 mai și 14 iunie: 125 lei pentru persoane fizice și 150 lei pentru companii, iar persoanele fizice care se înscriu în ziua evenimentului vor achita o taxă de 150 de lei.

Sunt 42 de categorii de concurs la care alergătorii se pot înscrie. Pot opta pentru maraton (42 km, cu 2.200 m diferență de nivel), semimaraton (21 km, cu 1.000 m diferență de nivel) și ștafetă (7 km, în echipe de trei sau șase persoane). Copiii au parte de o cursă specială, pe o distanță ce variază între 500 metri și un kilometru, în funcție de vârstă. Înscrierea în concurs a copiilor și a tinerilor sub 18 ani este gratuită. Ei pot participa fie la proba de semimaraton, fie la ștafetă sau la crosul copiilor. Vârsta minimă pentru înregistrarea în cursele disponibile este de 14 ani pentru Ștafetă, 16 pentru semimaraton și 18 pentru maraton. Cursele pentru copii sunt deschise tuturor participanților cu vârste cuprinse între cinci și 13 ani.

DESPRE DHL CARPATHIAN MARATHON

Este un eveniment de alergare montană de top, la care pot participa atât sportivii, persoanele competitive, cât și simplii iubitori de alergare, inclusiv copiii. Prima ediție a avut loc în 2005. De atunci, s-a impus ca un eveniment de notorietate. Numărul alergătorilor a trecut de 6.700, iar aproape 500 de companii importante au decis să se alăture cu echipele la start. Traseele unice, componenta caritabilă, complexitatea evenimentului, impactul generat asupra pasionaților de sport și asupra tinerilor fac din acest eveniment unul de top. Componenta socială este parte a DHL Carpathian Marathon, iar suma strânsă din taxele de participare este redirecționată către cauza susținută. Până acum, fondurile acumulate depășesc 127.000 de euro și au fost donate ONG-urilor: Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația Noi Orizonturi – Familia, Fundația LightInto Europe, Salvați Copiii România şi Comitetul Naţional Paralimpic.

DESPRE MPG ROMÂNIA

Organizatorul ediției 2018 a DHL Carpathian Marathon, MPG România este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate practicanților amatori. Coordonează peste 700 de evenimente sportive pe an, în 70 de orașe. MPG implementează patru sisteme naționale de sport, care formează comunități cu peste 100.000 de practicanți amatori: tenis, ciclism, alergare, un sistem de competiții pe zece discipline sportive, în București, accesat de peste 200 de companii – Romanian Corporate Sports și evenimentul internațional de MTB. În ultimii zece ani, a implementat peste 4.700 de evenimente sportive la nivel național și a lansat campanii de comunicare împreună cu mass-media specializate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share