Pirelli se extinde în România cu o nouă hală de producţie, pe un teren de peste 6 hectare

Producătorul italian de anvelope va construi la Slatina o nouă unitate de producţie, pe un teren de peste șase hectare, potrivit unul proiect de hotărâre ce va fi aprobat de consiliul local şi care vizează elaborarea un plan urbanistic zonal pentru introducere în intravilanul oraşului a terenului respectiv şi stabilirea unei zone funcţionale industriale.

Terenul are o suprafaţă de peste șase hectare şi se află în extravilanul Slatinei, în partea de vest a teritoriului administrativ al municipiului, scrie Gazeta Nouă. Pirelli va construi aici o fabrică şi un depozit, alături de alte unităţi conexe.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Beneficiarul solicită introducerea în intravilanul municipiului Slatina a unui teren în suprafaţă de 64.264 metri pătraţi, în vederea realizării unei unităţi de producţie şi depozitare: fabrică de producţie cauciucuri şi camere pentru cauciucuri, birouri, vestiare, depozite şi unităţi conexe. Prin dezvoltarea investiţiei propuse, se vor îmbunătăţi condiţiile economice şi sociale la nivelul municipiului Slatina. Astfel, se va genera o creştere a activităţii economice din domeniul industrial și vor creşte veniturile la bugetul local”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre, semnată de primarul Slatinei, Emil Moţ.

În 2016, odată cu aniversarea a zece ani de prezență industrială în România, Pirelli a anunțat investiții suplimentare de circa 200 de milioane de euro, în următorii cinci ani, la Polul industrial din Slatina. Noul plan de investiții va crea noi locuri de muncă și va crește capacitatea anuală de producție de la zece la 15 milioane de unități. Investițiile suplimentare planificate vor permite o îmbunătățire a competitivității industriale a Pirelli, la nivel european. Suprafața fabricii va fi extinsă la 260.000 mp, de la 210.000. Planul de dezvoltare implică și zona de producție de la Slatina, dedicată sporturilor cu motor, și va include o unitate de producție pentru campionatul de Formula 1, care să funcționeze ca back-up pentru principala fabrică Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

Grupul Pirelli a intrat în România în 2004, când a înființat compania Pirelli Tyres România. Construcția fabricii de anvelope este un proiect greenfield început în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate în 2006.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share