Directorul de tehnologie al Vodafone România, ales CTO of the year 2020, la Mobile Europe & European Communications CTO of the Year Awards

Cătălin Buliga a fost desemnat drept unul dintre cei mai importanți oameni din industria de telecomunicații, odată cu câștigarea distincției Mobile Europe & European Communications CTO of the Year Award 2020, categoria Gamechanger.

Premiul este oferit de publicația Mobile Europe & European Communications, un reper media important la nivel european, pentru profesioniștii din domeniul telecomunicațiilor.

În al șaptelea an al desfășurării competiției, juriul l-a desemnat pe Cătălin Buliga drept CTO of the Year 2020, la categoria Gamechanger, pentru performanțele remarcabile pe care le-a realizat în domeniul tehnologiei, precum prima rețea 5G în România, hologramele LIVE la rezoluție 4K, realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, tehnologia NB-IoT ori investițiile și menținerea calității rețelelor fixe și mobile la un nivel înalt, în contextul actual.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Anul acesta, competiția a avut două categorii: Gamechanger și Trailblazer. Categoria Trailblazer a fost câștigată de CTO-ul Telenet, Micha Berger. Lista finaliștilor i-a inclus, alături de Cătălin Buliga și Micha Berger, pe Thomas van Briel (Deutsche Telekom), Alexander Stock (A1 Telekom Austria AG), Emmanuel Chautard (Orange România), Nathalie Vafiadis (BT), Fotis Karonis (BT), Elmar Grasser (Sunrise Communications AG) și Radoslav Zlatkov (VIVACOM).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cătălin Buliga este un profesionist telecom cu o bogată experienţă. La Vodafone, a mai ocupat poziţii de conducere în zona de tehnologie, timp de zece ani, până în 2008, iar apoi a deţinut funcţii de conducere la UPC, timp de şapte ani, inclusiv rolul de CTO al UPC România şi UPC Ungaria. A revenit în Vodafone România în 2015, iar din 2016 este CTO-ul companiei. A absolvit Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, în 1995.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share