Doar 6% dintre companiile din România investesc în formarea profesională în domeniul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor

O pondere de doar șase la sută dintre întreprinderile din România investesc pentru formarea profesională în domeniul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor (IT&C), mult sub media europeană, de 20 la sută, relevă Indicele economiei şi societăţii digitale – DESI 2022, citat de furnizorul global de infrastructură de profil, Huawei.

Pentru a veni în sprijinul viitorilor specialişti în domeniu, Huawei a lansat a noua ediţie a programului Seeds for the Future, dedicat studenţilor pasionaţi de tehnologie. Ediţia din 2022 va avea loc între 19 și 26 septembrie, la Bucureşti, iar programul a fost deschis studenţilor universitari pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie din România şi Republica Moldova.

Ediţia de anul acesta a fost concepută pentru a include mai multe subiecte relevante la nivel local, lectori universitari şi ateliere practice pentru studenţi. Conţinutul a variat de la ateliere practice de robotică până la cursuri de public speaking. Noua serie de seminare locale, Inspiration, le oferă studenţilor oportunitatea de a discuta direct cu experţi în tendinţe tehnologice, ca să poată înţelege în profunzime cum poate fi aplicată o soluţie tehnologică în scenarii din viaţa reală.

Programul dezvoltat de compania de tehnologie a debutat în 2008 şi se desfăşoară în 126 de ţări de pe toate continentele, inclusiv în România. Iniţiativa se adresează studenţilor şi tinerilor absolvenţi din domeniul IT&C, iar scopul său este să identifice tinerele talente în domeniul tehnologic şi să contribuie la formarea şi dezvoltarea lor profesională.

În România, Seeds for the Future se derulează din 2014 şi a contribuit la formarea a peste 300 de studenţi pasionaţi de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Huawei este un furnizor global de infrastructură IT&C şi dispozitive inteligente. Are 194.000 de angajaţi şi operează în peste 170 de ţări şi regiuni. Fondată în 1987, este o companie privată, deţinută integral de angajaţii săi.

Articolul anterior

Arctic continuă programul de susținere a echilibrului de gen printr-o nouă inițiativă Arctic Women Community

Articolul următor

Firma de servicii profesionale PKF Finconta are un nou Partener și lider al departamentului de Audit

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share