Arctic continuă programul de susținere a echilibrului de gen printr-o nouă inițiativă Arctic Women Community

Liderul pieței de electrocasnice din România continuă să se implice și să sprijine dezvoltarea profesională și personală a angajatelor, prin acțiuni ce vizează sporirea abilităților și a vizibilității lor în organizație.

Ca parte a strategiei prin care își propune să crească numărul femeilor în toate nivelurile de conducere cu până la zece la sută în următorii cinci ani, compania a organizat, la fabrica din Ulmi, evenimentul Together for diversity and inclusion. Acesta a vizat să aducă în prim-plan și să celebreze performanța, unitatea și diversitatea comunității de femei din companie.

Evenimentul organizat de Arctic Women Community a urmărit și să inspire comunitatea formată din angajatele companiei, prin vocile a șase femei de succes, active în diferite industrii. Din panelul de discuții au făcut parte Maria Tătaru (HR Director Arctic), prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu (prorector Universitatea Valahia), Luiza Müller (HR Director Orange România), Gabriella Bondoc (membru fondator Clinica HOPE), Gina Cruceru (Group Human Resources Director la Rompetrol – KMG International) și Georgeta Dendrino (Managing Director la Interact). Dezbaterea a fost moderată de Melania Medeleanu, co-fondator MagiCamp şi Zi de Bine. Invitatele au împărtășit experiențe din parcursul lor profesional și personal și au subliniat bunele practici în domeniile diversității și incluziunii, dar și perspectivele lor în aceste direcții.

“Femeile din echipa Arctic și-au dovedit în repetate rânduri capacitatea de a face față provocărilor și au depășit, în unele cazuri, și cele mai optimiste așteptări. Sunt o parte integrantă a succesului înregistrat de companie și e greu de imaginat cum ar fi arătat parcursul organizației fără aportul lor. Programele dezvoltate și implementate reprezintă o componentă esențială în demersurile companiei noastre de a le încuraja să-și atingă potențialul maxim, înlăturând orice fel de stereotipuri și prejudecăți”, declară Maria Tătaru, HR Director Arctic.

Arctic Women Community a fost înființată în 2020, pentru a contribui la dezvoltarea profesională și personală a femeilor din companie și pentru a îmbunătăți echilibrul de gen la toate nivelurile de conducere. Printre proiectele derulate sub umbrela acestei comunități se numără și lansarea, în toamna anului trecut, a programului de mentorat Inspire Project. Realizat în parteneriat cu Professional Women’s Network România, programul a oferit unui număr de șase femei din middle managementul Arctic ocazia de a-și însuși cunoștințe valoroase de la mentori cu o experiență managerială recunoscută.

Evenimentul Together for diversity and inclusion a fost realizat în parteneriat cu asociația profesioniștilor de resurse umane, HR Club. Asociația urmărește să încurajeze dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea și promovarea celor mai bune practici în domeniu.

Maria Tătaru, HR Director Arctic.

DESPRE ARCTIC

Este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori. Cu peste 5.500 de angajați, exportă 84 la sută din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de peste jumătate de secol, este parte din grupul Arçelik din 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ cifra de afaceri și capacitatea de producție.

Deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală. Unitatea de la Găești a produs peste 40 de milioane de aparate frigorifice. Deține și prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, cu o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an.

Printre programele de HR derulate de companie se numără Academia TechPro, un proiect dezvoltat în colaborare cu Universitatea Koç din Turcia și Universitatea Valahia din Târgoviște, prin care Arctic investește în formarea angajaților săi și le oferă cursuri online pe teme tehnice actuale. Compania a lansat și un program intensiv de dezvoltare cu o durată de trei ani, Future In Talent (FIT) Graduate Engineering Program, destinat absolvenților de masterat în domeniul tehnic, care vizează o carieră de succes la Arctic.

Articolul anterior

FRF, prima federație sportivă din România care publică Strategia de sustenabilitate 2022-2030

Articolul următor

Doar 6% dintre companiile din România investesc în formarea profesională în domeniul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share