Doctoranzi de la UBB, printre câștigătorii burselor de excelență acordate de guvernul francez

Școala de Științe Sociale a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin doctoranzii în domeniul științelor economice, se regăsește pe lista universităților câștigătoare din acest an a burselor de excelență Eiffel.

Ioana-Florina Burdet și Teodora-Mădălina Pop, doctoranzi la Școala Doctorală de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, coordonați de prof. univ. dr. Monica Pop-Silaghi, se numără printre cei 38 de câștigători ai burselor de excelență Eiffel, oferite în acest an de guvernul francez pentru studii de doctorat.

Aceste burse oferă câștigătorilor oportunitatea derulării unor stagii de cercetare la universități franceze partenere și implică o bursă lunară consistentă, alături de alte beneficii. Cei doi doctoranzi își vor realiza studiile de doctorat la UBB, în cotutelă cu Université Clermont Auvergne, sub coordonarea profesorilor Alexandru Minea, Université Clermont Auvergne, și Marcel Voia, Université d’Orléans.

Programul burselor de excelență Eiffel a fost creat în 1999 de Ministerul Afacerilor Externe francez și se adresează studenților străini care doresc să urmeze studii de master sau doctorale în Franța. Bursele sunt destinate studenților ale căror calități sunt recunoscute de universitățile franceze primitoare. Competiția din acest an a fost intensă. S-au înregistrat 1.478 de candidaturi pentru burse Eiffel de studii de masterat sau doctorat. Printre laureații burselor din acest an se află doar trei români, dintre care doi sunt doctoranzii UBB.

Articolul anterior

Synevo extinde cu 25 la sută numărul de centre de testare Covid-19 și continuă investițiile în aparatură

Articolul următor

Marius Chiriac este noul director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia

Articole din aceeași categorie
Citește

Oradea construiește un nou spital

Ilie Bolojan, noul președinte al Consiliului Județean Bihor, Florin Birta, primarul municipiului Oradea, şi Gheorghe Carp, directorul Spitalului…
Total
0
Share