Synevo extinde cu 25 la sută numărul de centre de testare Covid-19 și continuă investițiile în aparatură

Liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator continuă investițiile în dezvoltarea capacității de testare Covid-19, prin achiziția unor echipamente pentru automatizarea tuturor etapelor din procesele de lucru și prin dezvoltarea rețelei de centre de testare dedicate.

Testele Real-Time PCR pot fi accesate în 94 de centre Synevo dedicate din țară, din 44 de orașe. În București, Ilfov și Timișoara, rezultatele în limba română și engleză sunt eliberate în mai puțin de 12 de ore, iar în alte 26 de orașe în 24 de ore.

Cererea de teste Real-Time PCR din partea persoanelor fizice care s-au adresat rețelei de laboratoare și centre de recoltare Synevo a crescut cu circa 50 la sută în primele trei luni din 2020, față de ultimul trimestru al anului trecut. Mare parte dintre pacienți au optat de la începutul anului pentru teste RT-PCR și teste de anticorpi, atât cele care identifică imunitatea generată după efectuarea vaccinului, cât și după infecția cu virusul Sars-CoV-2.

“Testarea și vaccinarea rămân principalele instrumente de control al pandemiei. Am investit constant în extinderea capacității de testare RT PCR și imunologică, și în educația și dezvoltarea medicală a colegilor noștri, pentru a fi pregătiți pentru actuale și viitoare solicitări de testare. Prin extinderea numărului de puncte de recoltare, am reușit să îmbunătățim accesul clienților la instrumente de testare specifică Covid, cu cel mai ridicat nivel de acuratețe”, declară Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Laurențiu Luca, director general @ Synevo România

Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 235 de lei, iar programările se pot face online, telefonic sau direct în centrele de recoltare. Din această săptămână, în București testul poate fi accesat inclusiv în regim 7 zile din 7, în anumite intervale orare, în centrul de recoltare Synevo Plevnei.

Synevo operează în acest moment mai multe echipamente, dintre care două platforme de testare Real-Time PCR performante Roche Diagnostics – cobas 8800 system și cobas 6800 system – și un echipament furnizat de Abbott Laboratories. Însumat, ele permit realizarea a 6.500 de teste pe zi.

Articolul anterior

Fundația Groupe Renault lansează Bursele de educație Constantin Stroe, în memoria fostului director al uzinei Dacia

Articolul următor

Doctoranzi de la UBB, printre câștigătorii burselor de excelență acordate de guvernul francez

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share