Doi antreprenori din Iași vor să cucerească lumea cu lustrele din lemn create în propriul atelier

Pasionaţi de lucrul cu lemnul, cu vise mari și cu o strategie de business bine pusă la punct, Mara şi Alexandru Bălţătescu au pornit în Miroslava, judeţul Iaşi, o afacere inedită – un ate­lier de lustre din lemn.

Inițial, s-au concentrat pe conceperea de invitații de nuntă, însă pandemia i-a făcut să se reprofileze. S-au îndreptat către un domeniu aflat în creştere pe pieţele internaţionale – realizarea lustrelor din materiale eco-friendly. Așa a apărut Wooden Lamp Design, în martie 2020, cu ajutorul unei finanțări europene de 35.000 de euro.

Tinerii antreprenori acordă o atenţie deosebită mediului înconjurător. De aceea, şi-au dorit ca afacerea lor să promoveze interioare cât mai naturale, cu elemente decorative fabricate din produse prietenoase cu natura. De la început, viziunea lor a fost să încurajeze cât mai mulţi oameni să aibă grijă de mediul în care trăiesc şi să-şi protejeze familia folosind corpuri de iluminat din lemn natural. Au ales ca material mesteacănul, deoarece este ideal pentru tăierea cu laser şi are densitatea cea mai potrivită.

Datorită aspectului lor unic, potrivit pentru orice stil de design interior, corpurile de iluminat Wooden Lamp au avut succes în România, dar şi peste hotare. Lustrele din lemn realizate în Iași au ajuns să lumineze case din Anglia, Germania, Suedia, Australia şi Canada.

Ce au lustrele Wooden Lamp și n-au altele

Mara și Alex au ştiut din primul moment că detaliile vor face diferența în afacerea lor. Din acest motiv, întregul proces de realizare a lustrelor este unul complex, de la alegerea celor mai potrivite materiale și până la împachetarea şi livrarea produselor în condiții de maximă siguranță. 

Lustrele sunt realizate din placaj de 4 mm, șlefuit și vopsit manual cu produse profesionale pe bază de apă, non-toxice. Prin designul lor non-conformist, se pot integra cu uşurinţă în stiluri de amenajare diferite – rustic, mid century, modern sau scandinav -, pentru a crea interioare puternic personalizate, calde şi primitoare. Fiecare are un aspect unic, ceea ce o face să-și depășească rolul strict funcțional și să devină un element de decor original. Jocul de lumini și umbre, datorat geometriei formelor abordate, este ideal pentru conturarea unor spații pline de armonie și extrem de relaxante. 

Cei doi antreprenori au acum 16 modele de lustre tip pendul, a câte 2-3 culori fiecare. Ca să ofere o soluţie completă de iluminat, au creat şi câteva modele de aplice de perete. Cum orice persoană are gusturi diferite, oferă şi un paletar format din 15 culori, din care clientul îşi poate alege nuanţa dorită, în funcţie de decorul încăperii. 

Lustrele vin împachetate în cutii din lemn, de 44 mm, gravate cu logo și mesaj, alături de o scrisoare pe care sunt aşternute gândurile şi recunoştinţa fondatorilor. Cutiile pot fi utilizate apoi pentru depozitarea lucrurilor de mici dimensiuni, precum ceasuri, diverse bijuterii sau lucruri de valoare.  

Pentru Mara și Alex, calitatea este cel mai important criteriu de măsurare a muncii depuse. Principalul obiectiv este acela de a oferi clientului satisfacerea maximă, de la plasarea comenzii până la livrarea şi montarea produsului. Și-au dorit ca lămpile să fie accesibile pentru buzunarul cât mai multor cumpărători. Ele pot fi achiziţionate din magazinul online woodenlamp.ro și costă între 250 şi 450 lei.

Un nou an, cu noi perspective de viitor și noi obiective de business

Tinerii oameni de afaceri ieșeni au planuri îndrăznețe pentru 2021. Și-au propus să crească numărul de clienţi şi să extindă canalele de distribuţie în magazinele mari cu profil home & deco, în România şi în străinătate. Din  toamna anului trecut, au început o colaborare, prin Vivre Marketplace, cu un serviciu nou pe piață, consultanță completă de business, pe care platforma o oferă prin colaboratorii săi. În plus, vor diversifica portofoliul cu noi produse, precum corpuri noi de iluminat – lămpi şi lampadare de podea, decoraţiuni, jucării educative pentru copii şi produse din zona fashion. 

Alexandru și Mara Bălțătescu sunt de părere că, alături de mobilier, texturi, finisaje şi decoraţiuni, corpurile de iluminat au o contribuție decisivă la crearea întregului design al locuinței și ne recomandă tuturor să ne acordăm timpul de care avem nevoie pentru alegerea lustrelor potrivite pentru spaţiul și sufletul nostru. 

Articolul anterior

eMAG înființează un parc industrial în care vor lucra 1.200 de oameni, la 19 km de București

Articolul următor

Lidl urcă venitul minim în companie la 4.400 de lei brut

Articole din aceeași categorie
Citește

Băieții buni din energie

Din 2012, de când s-a deschis calea către liberalizarea pieței de furnizare a enegiei electrice și gazelor naturale,…
Total
1
Share