eMAG înființează un parc industrial în care vor lucra 1.200 de oameni, la 19 km de București

Alături de Primăria Joița, din județul Giurgiu, eMAG înființează un parc industrial situat pe o suprafață de teren de 290.000 mp, pe care compania construiește un hub logistic.

eMAG a finalizat deja o serie de lucrări de infrastructură de care vor beneficia reprezentanții comunității locale și investitorii care se vor alătura proiectului. eMAG a realizat, prin investiții proprii, conexiunea dintre autostrada A1 și drumul județean DJ 602. Rețelele de gaz și electricitate au fost extinse cu 2-3 km din punctele de racordare, astfel că proprietățile din apropierea eMAG au acces facil la aceste utilități.

În toamna anului trecut, eMAG a demarat o investiție de peste 90 de milioane de euro în noul său hub logistic, situat la km 19 al autostrăzii A1, care se va întinde pe o suprafață de 130.000 mp. Noul hub va fi alimentat cu energie verde, produsă de panouri solare. Pe o suprafață de 100.000 mp vor fi plantați copaci. Odată cu creșterea fără precedent a comerțului online, hub-ul va fi pus la dispoziția antreprenorilor care vor să evolueze în noua economie și să facă ecommerce folosind infrastructura pusă la dispoziție de eMAG prin programul Fulfillment by eMAG (FBE).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prin acest program, eMAG le oferă comercianților din eMAG Marketplace servicii pe întreg lanțul logistic, de la recepție și până la depozitare, picking, împachetare, livrare, relații cu clienții sau retur. Peste 1.000 de firme sunt așteptate în FBE, în următorul an. “Aceste centre sunt parte din infrastructura pentru noul mod de comerț și parte a noii economii: economia digitală. Estimăm că vom crea minimum 1.200 de locuri de muncă în parcul industrial, iar impactul în economia locală și centrală va fi vizibil, deoarece anticipăm că cererea de bunuri și servicii va crește, iar în zonă vor veni și alți investitori”, declară Tudor Manea, director general eMAG.

Construcția noului centru logistic va crește productivitatea și va oferi infrastructură pentru antreprenorii care vor opta pentru comerț online. În vara acestui an va fi dată în folosință o suprafață de 100.000 mp, iar toate automatizările vor fi gata până în septembrie 2022, când tot centrul logistic va fi funcțional.

Articolul anterior

O companie românească lansează un serviciu automatizat de contabilitate și management financiar pentru firmele mici

Articolul următor

Doi antreprenori din Iași vor să cucerească lumea cu lustrele din lemn create în propriul atelier

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share