Drumul nostru spre succes

Pentru compania Marquardt, ziua de 19 aprilie este una specială. Ea marchează, în istoria Grupului nostru, un moment deosebit. În locul în care, în urmă cu opt ani, era doar un teren viran, am putut celebra cea de-a cincea extindere a unităţii de producție din Sibiu.

Dr. Harald Marquardt

CEO @ Marquardt Group

Nu-i puţin să construiești și să deschizi o fabrică. Să o însufleţești reprezintă, însă, adevărata provocare. O companie poate avea succes doar cu ajutorul oamenilor – prin planurile, deciziile, acţiunile, prin entuziasmul, silinţa și perseverenţa lor. Omul de afaceri american Lido “Lee” Iacocca, “părintele” Ford Mustang și CEO al companiei Chrysler, în anii ’80, spunea că “nu informaţiile sunt cheia succesului, ci oamenii”. Și nimeni nu îl poate contrazice. Suntem mândri de angajaţii noștri. Muncesc cu pasiune, dovedesc spirit inovator și sunt dedicaţi 100 la sută.

Compania de familie Marquardt există din 1925. Eu sunt reprezentantul celei de-a treia generaţii. În ultimii 88 de ani, Marquardt s-a dezvoltat dintr-o întreprindere orientată către o piaţă locală, într-o companie internaţională, cu aproape 7.000 de angajaţi în întreaga lume. Pe lângă fabrica noastră principală, din Rietheim, situată la marginea munţilor Schwäbische Alb și Schwarzwald, nu departe de Bodensee, în sud-vestul Germaniei, avem filiale în Elveţia, SUA, Franţa, Tunisia, China, India, Mexic și, desigur, România. În 2003, s-a luat decizia de a înfiinţa aici o filială. Astăzi, după zece ani, putem spune cu mândrie că acest “copil” al nostru s-a integrat perfect în familia Marquardt. Am avut încredere de la început în oamenii din Sibiu și din regiune, și nu am fost dezamăgiţi. Se pare că și oamenii din Sibiu au avut încredere în noi, din moment ce unii dintre colaboratorii de acum sunt alături de noi de mult timp. Unii, chiar de la prima oră. Le suntem recunoscători.

Ca antreprenor, este important să ai viziune și să nu te mulţumești cu realizările pe care le-ai avut cândva, ci să cauţi mereu unele noi. Și de aceea, am ales România, iar succesul nostru de aici ne dă dreptate. Până la sfârșitul anului, vom avea peste 1.300 de salariaţi – oameni excelent pregătiţi din punct de vedere profesional. La Marquardt, dezvoltarea angajaţilor joacă, la fel ca și calitatea, un rol cheie. Pentru noi, este important să punem la dispoziţia oamenilor noștri un număr mare de programe de instruire, să le oferim șansa să se perfecţioneze. Pregătirea tinerilor este importantă, pentru că în felul acesta ne asigurăm un viitor de succes.

Angajaţii noștri au fost pionieri în domeniul în care activăm și au avut curajul să meargă pe drumuri noi, să se dezvolte profesional și personal. Au dorinţa de a învăţa, au fost – în perioada extinderii, care, cu siguranţă, nu a fost ușoară – dispuși să facă sacrificii. Fără aceste calităţi, nu ar fi fost posibil să transforme fabrica din Sibiu în cea mai mare filială Marquardt din străinătate, în doar opt ani. Pentru aceasta, le mulţumesc din tot sufletul.

articol publicat în sb.business – ediţia de primăvară 2014

Articolul anterior

Primii 20 de ani de Ambient: o istorie construită pe Încredere

Articolul următor

Sunt în căutarea unui job și îl voi obţine!​

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share