E.ON a lansat E.ON Energy Challenge, competiția dedicată studenților și masteranzilor care vor să schimbe lumea energiei

Compania E.ON a dat startul pentru E.ON Energy Challenge, competiție dedicată studenților, ediția 2025.

Sunt invitați să se înscrie în concurs studenții la nivel licență sau masterat care urmează cursuri la zi la o universitate din România și au preocupări, proiecte și idei inovatoare ce vizează lumea energiei.

A XI-a ediția aduce și o premieră: echipele care se înscriu în concurs pot coopta, ca mentor, un profesor, la alegerea lor, astfel încât să beneficieze din plin, pe parcursul competiției, de experiența sa academică și profesională. Înscrierile se fac aici, până în 23 decembrie. Secțiunile principale sunt Eficiența Energetică și Digitalizare, Optimizarea Consumului de Energie și Soluții pentru Sustenabilitate și Mobilitate.

Între 13 și 28 ianuarie 2025, fiecare echipă înscrisă va participa la un interviu, esențial pentru promovarea în etapa următoare a concursului care îi va duce pe câștigători în finala de la Târgu Mureș, din 13 martie 2025. Și în acest an, premiile depășesc 6.600 de euro: locul I – 3.000 euro/ echipă; locul II – experiențe în valoare de 600 euro/ membru echipă; locul III – experiențe în valoare de 300 euro/ membru echipă.

De la debutul concursului, din 2015, peste 450 de tineri din diferite centre universitare și-au prezentat proiectele despre energie și eficiență energetică. Unele dintre ideile dezvoltate au fost implementate în companiile operaționale din Grupul E.ON din România.

Câștigătoarea ediției 2024 și a marelui premiu de 3.000 de euro a fost desemnată echipa DBS Energy Solutions a Universității Ștefan cel Mare din Suceava, care a propus soluții inedite pentru protecția panourilor fotovoltaice. Pe locul al doilea s-a clasat echipa Grid Guardians a Universității Transilvania din Brașov, care a convins juriul cu o aplicație software pentru reducerea consumului de energie. Al treilea loc a fost ocupat de echipa Hydro Vault de la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești și Universitatea Politehnică București, care a prezentat o strategie inovatoare pentru cuplarea și optimizarea sectoarelor industriilor petroliere prin utilizarea hidrogenului ca element de legătură.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share