În spatele fiecărei companii de succes stă o echipă puternică. Angajații sunt cei care, prin pasiune și dedicare, contribuie la construirea unui brand respectat.
În secțiunea Me, Myself & My Job, ne propunem să-i cunoaștem pe cei care pun viață în povestea Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România și liderul pieței locale de bere. Indiferent de domeniul sau de rolul pe care-l au, munca lor se vede zi de zi: în magazine, în restaurante, pe mesele și în sufletele oamenilor.
Astăzi, facem cunoștință cu Geanina-Cristina Paraschiv, Senior Planner. Geanina s-a alăturat echipei Ursus Breweries în urmă cu 13 ani, la fabrica de bere din Buzău, iar astăzi este responsabilă de planificarea și optimizarea producției pe termen lung.
Geanina are 38 de ani și este pasionată de cărți și călătorii. Îi place să învețe lucruri noi, fiindcă este convinsă că această deschidere permanentă la tot ce-i nou ne ajută să ne dezvoltăm personal, profesional și spiritual.
„Să explorez noi modalități de a face lucrurile și să găsesc soluții care să-mi facă viața mai simplă și plăcută, și la birou, și acasă, este parte a felului meu de a fi. Cred sincer în puterea echipei și nu a unei singure persoane și în avantajul colaborării ca mod de a atinge și de a depăși obiectivele personale și de echipă”, spune Geanina Paraschiv.
- Simona Paraschiv (Asociația InspirAction): „Suntem liantul dintre mediul academic și cel de business, formând tinerii de care companiile au mare nevoie”
- [People&Culture in Tech]: Inovație în stilul Silicon Valley – Andrei Bumbu, Engineering Manager, Creative Cloud, despre Garage Week la Adobe
- HR-ul în 2025: ce va rămâne la fel și ce se va schimba
Ce-i place cel mai mult la jobul său? Fiecare aspect al jobului Geaninei, de la atenția la detaliu la proiectele strategice ce necesită transpunerea lor pragmatică în acțiuni concrete, îi oferă provocări, dar și oportunități de învățare și dezvoltare profesională. Cariera ei în industria berii a început la fabrica de bere din Buzău, unde a acumulat o experiență solidă pe partea de producție și a învățat să fie disciplinată de la prima oră a dimineații. Încă de atunci, a păstrat obiceiul de a începe ziua de lucru la ora 8.
Astăzi, ca Senior Planner, este responsabilă de planificarea și optimizarea producției pe termen lung, cu o perspectivă de până la 18 luni. Programul său este dinamic, însă este structurat în jurul elaborării și optimizării planurilor de producție pe termen mediu și lung. Asta necesită colaborarea permanentă cu celelalte departamente, analize complexe, luând în considerare o multitudine de factori, pentru a asigura o planificare eficientă a producției.
Cum reușește să păstreze un echilibru între viața profesională și cea personală? În opinia Geaninei, echilibrul dintre viața profesională și cea personală este o responsabilitate individuală. Din propria sa experiență a învățat că, dacă faci ce-ți place, acest echilibru apare de la sine în mod natural. Echipa în care lucrează și managerul său direct sunt alți factori decisivi în menținerea unui echilibru sănătos. „Comunicarea deschisă ne permite gestionarea cu succes a perioadelor solicitante și dificile. La finalul unor zile mai lungi, cred că este foarte important să ne permitem momente de relaxare, ca să ne reconectăm cu noi înșine și să ne energizăm”.
La Ursus Breweries, Geanina apreciază în primul rând atmosfera colaborativă și plăcută din echipă. „Colegii mei sunt deschiși, dispuși să ajute, ceea ce ne ajută pe toți și face ca munca să fie mult mai ușoară. Nu știu dacă aș schimba ceva specific, însă știu ce mi-ar plăcea să se întâmple mai des. Îmi place când aducem laolaltă echipe din diverse departamente, ca să creăm un spațiu de dialog și să identificăm sinergii neexploatate”.
De altfel, Geanina Paraschiv este convinsă că o echipă unită și motivată este cea mai valoroasă resursă a unei companii. „Un mediu de lucru sănătos și plăcut contribuie la creșterea nivelului de implicare și motivare a angajaților și, în același timp, la bunăstarea lor. Apreciez la un coleg că este dispus să lucreze în echipă, să-și împărtășească ideile și să ofere suport colegilor”.
Dacă ar fi să ofere un sfat unui tânăr aflat la început de carieră, cum ar suna? Îmbunătățirea constantă este cheia succesului, afirmă Geanina. „Fii curios și doritor să înveți lucruri noi în fiecare zi. Acceptă provocări și sarcini noi, chiar dacă te simți nesigur la început. Astfel, îți vei dezvolta noi abilități și-ți vei depăși limitele. Cred că cea mai potrivită alegere este aceea de a fi deschis la schimbare și de aici vin și alegerile potrivite în viața profesională”.
Geanina a ajuns la concluzia că viața nu ne oferă garanții și că fiecare experiență ne este benefică, chiar dacă a fost sau nu un „mare” succes. Are convingerea că ajungem să fim cea mai bună variantă a noastră doar trecând prin experiențe – și plăcute, și dificile. „Nu am știut din start că decizia de a mă alătura echipei Ursus Breweries este o alegere bună – nici nu aveam cum -, dar acum, la aproape 13 ani distanță, știu că sunt mulțumită de această experiență, care m-a modelat și a contribuit la formarea omului care sunt astăzi”.
Ce ar vrea Geanina să spună despre ea peste zece ani? „Ca să devii mai bun peste zece sau 20 de ani, e nevoie de perseverență, determinare și de credința că ce ți-ai propus este bine și corect față de tine și ceilalți. Eu îmi propun ca peste zece ani să pot spune că am profitat de fiecare șansă pe care mi-a oferit-o viața, că am învățat continuu și că am devenit cea mai bună versiune a mea”.