E.ON România va avea un nou CEO, din august

Din 1 august, Volker Raffel va fi noul CEO al E.ON România și va prelua atribuțiile de la Manfred Paasch, care se va retrage din funcția deținută aproape doi ani.

Într-o primă etapă, din 1 mai, Volker Raffel a devenit membru al board-ului, responsabil de Afaceri Corporatiste, Strategie, Juridic și Conformitate, în calitate de director general adjunct al E.ON România. S-a alăturat Grupului E.ON în 1999, iar în ultimii ani a deținut diverse funcții de conducere. Cea mai recentă a fost cea de director pentru Managementul Energiei, Comunicare și Coordonare la PreussenElektra, compania de energie nucleară a grupului.

A fost implicat de la începutul intrării E.ON pe piața românească de energie, din 2004, a lucrat până în 2005 ca director general adjunct al fostei companii E.ON Moldova Distribuție și a avut astfel ocazia să cunoască piața de energie din România. “Am revenit cu plăcere în România, unde constat că s-au făcut progrese uriașe în ultimul deceniu și mă bucur să găsesc și o echipă solidă și experimentată, împreună cu care vom aduce schimbări în bine pentru clienții noștri”, a spus Volker Raffel.

Tot de la 1 august, Dragoș Bărbulescu, director general adjunct/ CFO al E.ON România, va fi noul director general al companiei Delgaz Grid. Rolul de CFO ii va reveni lui Mirko Strube. În plus, acesta va fi responsabil de Digitalizare/ IT, HR și alte funcțiuni suport, în calitate de director general adjunct al E.ON România. Aceste modificări vin după ce, din 1 mai, Claudia Griech a preluat funcția de director general al E.ON Energie România, cu responsabilitatea integrală a segmentului Soluții Clienți, atât aria B2C, cât și B2B, și cu rolul de membru al board-ului E.ON România.

Ca urmare, de la 1 august, Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR și alte funcții suport), Claudia Griech (Soluții Clienți) și Dragoș Bărbulescu (Distribuție) vor forma Consiliul Director al E.ON România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share