Eberspächer: 650 de orădeni vor munci în fabrica din parcul Eurobusiness

Proaspăt intrați în rândul companiilor din România care furnizează piese auto pentru producătorii de top, germanii de la Eberspächer au ambiții mari: 150 de oameni vor lucra în fabrica de la Oradea, până la sfârșitul anului, însă numărul lor va crește semnificativ, până în 2020.

Fabrica inaugurată săptămâna aceasta, în parcul industrial Eurobusiness, se întinde pe 11 hectare, are o suprafaţă utilă de 27.500 de metri pătraţi – spații de producție, birouri și departamentul logistic. Întreaga construcție, care a “înghițit” 16 milioane de euro, a fost ridicată în mai puțin de opt luni. Până în 2020, fabrica va ajunge la o capacitate anuală de fabricaţie de 1,5 milioane de amortizoare de zgomote şi catalizatoare, plus cinci milioane de ţevi de eşapament. La capacitate maximă, liniile automatizate de fabricaţie vor fi capabile să producă un catalizator la fiecare 15 secunde. De la Oradea, Eberspächer va furniza țevi de eşapament pentru producători importanți, precum Mercedes, Audi, Jaguar sau Renault.

Fabrica din județul Bihor pornește la drum cu 115 angajați. Lor li se vor adăuga încă 35, în 2016, însă compania va angaja încă 500 de oameni, în anii următori – 150 anul viitor și alți 350 până în 2020. “Zona este ofertantă, dar, bineînţeles, există concurenţă pe piaţă. Sunt multe firme în parcul industrial, deci ne batem pe aceiaşi angajaţi. Avem cantină, avem transportul asigurat, avem un mediu de lucru foarte civilizat și o echipă orientată spre performanță”, precizează directorul general Eberspächer România, Sorin Homescu.

Conexiunile logistice către principalele rute către clienții din Europa – din Austria, Cehia, Franţa, Germania, Spania şi România – și faptul că au găsit aici tehnicieni și ingineri de calitate au înclinat balanța înspre Oradea, atunci când compania și-a propus să se extindă în România. “România este foarte importantă pentru noi, pentru că ne ajută să ne accelerăm creșterea, cu oameni pricepuți și o infrastructură bine pusă la punct. Este locul ideal pentru a construi o companie nouă. A contat mult și ajutorul autorităților locale”, declară Martin Peters, preşedintele asociat al companiei.

DESPRE EBERSPÄECHER

Fondat în 1865, grupul Eberspächer este unul dintre principalii producători de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autovehicule şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze. Compania deţine 40 de fabrici în 25 de ţări, are 8.600 de angajați – dintre care 700 sunt ingineri cu sarcini în domeniul cercetării şi dezvoltării de produse şi sisteme – şi a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de 4,4 miliarde euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share