Iași: Amazon angajează 400 de oameni în noul Centru de Dezvoltare şi Tehnologie

Odată cu inaugurarea noului Centru de Dezvoltare și Tehnologie din Iași, celor 600 de locuri de muncă permanente, pe care Amazon le are deja în România, li se vor adăuga alte 400.

Noul sediu Amazon din România găzduiește patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services și Digital Imaging. Toate sunt implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon. Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri și dezvoltatori software, cercetători, analiști de business, specialiști în comerț sau manageri de conformitate. „Suntem fericiți să sărbătorim cea de-a 11-a aniversare pe piața din România prin deschiderea noului nostru Centrul de Dezvoltare și Tehnologie. Noul sediu Amazon este o clădire modernă de birouri, cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați, unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune condiții. Vom continua investițiile în România și așteptăm cu nerăbdare să atragem la Iași cele mai sclipitoare minți din întreaga țară și din străinătate”, declară Lucian Vornicu (foto), Managing Director al Centrului de Dezvoltare și Tehnologie Iași.

Amazon oferă pachete salariale atractive, împreună cu beneficii precum asigurare privată de sănătate, asigurare de viață, discount-uri pentru angajați, precum și multe oportunități pentru studenți și absolvenții facultăților de profil. Până la finalul anului, peste 50 de absolvenți talentați vor avea oportunitatea să facă parte din echipă. Pentru identificarea și susținerea talentelor de top, Amazon va colabora îndeaproape cu cele mai bune universități din România. „Vrem să încurajăm următoarea generație de superstaruri high-tech din România. Prin urmare, avem un parteneriat cu școli și universități, pentru a susține talentul atât prin sprijin financiar și moral, cât și prin  oportunități de internship. Sperăm ca acest ajutor din partea noastră sa facă, în timp, diferența pentru tinerii care într-o zi vor deveni viitorii lideri în inovație”, adaugă Lucian Vornicu. Toate pozițiile disponibile în cadrul companiei Amazon România sunt disponibile aici.

Potrivit conducerii companiei, Centrul de Dezvoltare Amazon România se va concentra pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon și va sprijini clienții companiei să descopere ușor ceea ce doresc să achiziționeze online. „Mă bucur că Amazon, cel mai puternic retailer online, dar și unul dintre cei mai mari investitori în cercetare și dezvoltare la nivel mondial, continuă să mizeze pe România, prin deschiderea unui nou centru software în Iași. Din 2005 și până acum, Amazon a investit la nivel local aproximativ 40 de milioane de euro și a creat 600 de locuri de muncă. Este vorba de joburi inovatoare, cu o valoare adăugată mare, pentru că vorbim despre recrutarea de ingineri software, cercetători, analiști de date sau dezvoltatori de conținut. Acest lucru este o reconfirmare a faptului că România este foarte atractivă pentru companiile de tehnologie, datorită specialiștilor IT talentați și a cunoștințelor bune de limbi străine”, afirmă Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Compania Amazon este prezentă pe piața din România de 11 ani. Până acum, a investit aici peste 40 de milioane de euro, pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație.

Articolul anterior

La Lorraine: investiție de zece milioane de euro, într-o linie de producție pentru chifle

Articolul următor

Eberspächer: 650 de orădeni vor munci în fabrica din parcul Eurobusiness

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share