eJobs: 2020 a fost anul recordurilor în materie de candidaturi. Angajarea a fost principalul obiectiv profesional al românilor

2020 a fost anul recordurilor în materie de candidaturi, dar şi în ceea ce priveşte numărul celor care au căutat să se angajeze. Peste 300.000 de români și-au făcut pentru prima oară cont pe eJobs.ro, arată raportul Review & Trends, realizat de platformă de recrutare.

Pe tot parcursul anului, angajarea a fost principalul obiectiv profesional al românilor. Mai mult de jumătate declară că au în plan să-şi schimbe jobul sau să se angajeze, în cazul celor care au rămas fără loc de muncă. “Acest plan este mult mai des menţionat de candidaţi decât dorinţa de a obţine o mărire salarială, de a primi anumite beneficii sau de a fi promovaţi, aşa cum se întâmpla în anii trecuţi. Estimez că 2021 va fi un an în care vom vedea candidaţi extrem de competitivi, agili şi care vor escalada mult mai uşor provocările de pe piaţa muncii. Ultimul an i-a călit şi cred că vom vedea şi efecte pozitive ale acelei perioade grele”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Luna ianuarie a început în forţă, cu peste 500.000 de candidaturi în primele două săptămâni ale anului şi aproape 70.000 de oameni care şi-au trimis CV-ul pentru angajare. “Foarte important de menţionat este faptul că aceste rezultate trebuie raportate la numărul de zile lucrătoare care au fost până acum în ianuarie. Media pe zi este, deci, mai mare decât în mod normal, şi lucrurile nu par a fi temporare. În ritmul acesta, până la finalul lunii, vom depăşi 1,5 milioane de candidaturi şi vom atinge, din nou, un record istoric”, explică Bogdan Badea.

Și numărul de joburi a fost mai mare decât în decembrie. Mai mult de 7.000 de locuri de muncă au fost postate de la începutul anului. Retailul, banking-ul, IT-ul şi industria de telecomunicaţii sunt cele mai active din acest punct de vedere. “Sunt industrii care au avut și în 2020 un număr mare de joburi noi şi care s-au bucurat şi de un interes crescut din partea candidaţilor. Atenţia acestora a fost atrasă şi de joburile care pot fi făcute de acasă. Ca new-entry pe 2020, ce merită luat negreşit în calcul şi pentru începutul lui 2021 este cuvântul <acasă>, prezent în căutările de pe eJobs.ro şi în versiunile <remote> sau <work from home>”, arată şeful eJobs România.

Peste 16.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile acum pe ejobs.ro.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro are peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari şi 7.000 de CV-uri actualizate zilnic.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share