Electrolux le propune greviștilor din România o creștere salarială de 12,7 la sută

Conducerea fabricii Electrolux din Satu Mare a prezentat o nouă ofertă salarială angajaţilor aflaţi în grevă de şapte săptămâni. Ea vizează o creştere salarială de circa 12,7 la sută şi un bonus anual de prezenţă în valoare de 200 de lei.

“Suntem conştienţi că situaţia în care ne aflăm are un impact negativ asupra bunăstării angajaţilor Electrolux. De aceea, am prezentat, astăzi, liderilor sindicali, o nouă propunere financiară: un contract încheiat pe o perioadă de doi ani, ce cuprinde o creştere de circa 12,7 la sută, raportată la salariul de bază brut al angajaţilor din producţie, aplicată pentru fiecare an contractual. Pentru întreaga perioadă de doi ani, creşterea totală raportată la salariul de bază brut al angajaţilor din producţie ar fi de 25 la sută. Noua noastră ofertă financiară include o creştere treptată a salariului de bază brut şi un bonus de prezenţă de 200 de lei, pentru fiecare an. Față de oferta noastră iniţială, ce prevedea o creştere totală de 11 la sută, raportată la salariul de bază brut al angajaţilor din producţie, pe o perioadă de un an, considerăm că noua ofertă este una substanţială şi că acest pachet salarial este foarte atractiv, ţinând cont de nivelul salarial de pe piaţa locală”, precizează managementul companiei, citat de Agerpres.

Ca răspuns, liderii sindicali au comunicat conducerii companiei că vor reveni cu un răspuns în cursul zilei de mâine. “Dorim să subliniem cât de important este să ajungem împreună la un acord final, cu atât mai mult cu cât considerăm că oferta noastră este în interesul tuturor angajaţilor din fabrică și facilitează desfăşurarea operaţiunilor fabricii”, arată conducerea companiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Peste 400 de muncitori de la fabrica de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare au început, luni, a şaptea săptămână de grevă. Liderul sindicatului Samus, Sorin Faur, spunea că aşteaptă o “decizie înţeleaptă” din partea confederaţiei Cartel Alfa, reunită al Predeal. Greva de la Electrolux a început în 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică doi lei pe oră. Circa 250 dintre ei au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă și au reclamat că nu au primit tichetele de masă pe luna anterioară. Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de contractul colectiv de muncă.

Articolul anterior

First Bank x 2: americanii au bătut palma pentru a doua bancă în România

Articolul următor

Mădălina Crăciunescu (Holcim): "Deciziile ce privesc cariera unui coleg sunt cele mai grele: influențează mai mulți oameni, fie colegi, fie familie"

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share